Dermed ble bilføreren som er midt i tjueåra, dømt for promillekjøring. Han ble tatt med en promille på 1,56. Det ga fengsel i 26 dager.

Mannen erkjente ikke straffskyld da han møtte i tingretten forleden. Han ble kjørt av to kompiser, mente han i retten og navnga de to. Han innrømmet at han var veldig full og husket lite fra sommerkvelden i fjor.

En venninne av mannen ble ført som vitne. Hun forklarte at de to satt i en bolig i sentrum av Stjørdal og satte til livs en liter vodka som de delte. Etter hvert fant de to ut at de skulle kjøre til venner en mil unna. De satte seg i bilen og venninnen forklarte at det var mannen som kjørte.

En annen bilfører reagerte på bilkjøringen. Han varslet politiet på telefon mens han fulgte etter og observerte den vinglete kjøringen. Vitnet var helt sikker på at det var mannen som hadde kjørt. Han ble på stedet helt til politiet kom.

Retten sier i domspremissene at en promille på 1,56 kvalifiserer til ubetinget fengsel. Straffen ble satt til 26 dager. I tillegg ble stjørdalsmannen dømt til å betale 15.000 kroner i bot.

Han ble også fradømt retten til å kjøre bil i to år framover. For å få igjen førerkortet, må han avlegge full ny førerprøve.