Lakseambassadørene er ungdom i alderen 15-20 år som har som oppgave å ha med seg flest mulig ungdom ut på laksefiske. Det er utpekt ambassadører i ti av landets elver, og for Stjørdalselva er det Aron Myren (18).

Prosjektet med lakseambassadører startet sommeren 2015. Da ble fem elveeierlag med på prosjektet med å utnevne lokal fiskeinteressert ungdom til å være elvas representant.

Prosjektet var en stor suksess opplevde organisasjonen Norske Lakseelver, og de utvider nå  prosjektet sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Prosjektet går ut på at lakseambassadørene skal ha med seg så mange nye ungdommer på laksefiske som mulig. Elveeierlaget ordner slik at lakseambassadørene og de ungdommene som blir med dem på tur i elva får fiske gratis.

Norske Lakseelver gir en fiskeutstyrspakke og til GoPro action kamera til ambassadørene.

Målet er at det i sesongen 2016 skal være to lakseambassadører i de ti elvene.

Aron Myren er foreløpig alene i Stjørdalselva.

- Det er litt mer å gjøre, men det går bra. Det er en spennende oppgave, sier han.

- Hvordan går det å få med seg unge med på fiske i elva?

- Jo, det har blitt med noen. Mange tror at det er så dyrt og komplisert å skulle prøve laksefiske. Men så får de får høre at jeg har utstyr de kan få låne, og at fisket er gratis. Da blir de med.

- Hva er tanken bak?

- Det er er å få flere til å begynne å fiske. Få opp rekrutteringen.

- Kan laksefiske konkurrere med for eksempel dataspill?

- Ja, det er såforskjellig hva folk synes. Noen av oss blir hekta. Jeg for eksempel. De siste tre somrene har gått med til fiske for min del. Jeg synes det er veldig spennende.

- Hva får du igjen for å være ambassadør?

- Jeg får litt ustyr og sånt, men det viktigste er økt tilgang til å fiske flere steder i elva.