- Vi har jobbet med det lenge, helt siden starten av denne diskusjonen, sier frostaordfører Trine Haug (Sp).

Det bekrefter også Vigdenes, som understreker at han oppfatter at det er ønsket også av folk i Åsen å gå med i en eventuell ny Værnes kommune.

- Hensiktsmessig

- Grunnlaget for hele prosessen rundt kommunesammenslåing er å skape hensiktsmessige kommuner. Da kan det være hensiktsmessig at Åsen blir med dersom innbyggerne der selv ønsker det, sier han.

Det er imidlertid ikke opp til de to ordføreren. Ifølge Vigdenes har også Levanger kommune klart signalisert at noe slikt ikke er aktuelt.

Høyt oppe

Den formelle signeringen skjedde i kontrolltårnet ved Trondheim Lufthavn Værnes.

- Det er nesten så vi ser Frosta herfra, men vi måtte ha sprengt litt om vi skulle sett helt dit, sier Vigdenes.

Han trekker frem flyplassen som symbolsk viktig i en ny kommune, ettersom det vil være den største private arbeidsplassen også i en sammenslått kommune.

Sammen med partifelle Trine Haug signerte han det formelle dokumentet klokken 08.00.

Dro frem eiendomsskatt

- Dette betyr at frostingene vet at det ikke blir eiendomsskatt på verker og bruk og at det i fremtiden vil være et landbruk- og miljøkontor på Frosta, sier Vigdenes.

Det er nå i realteten opp til folk i Frosta å avgjøre om det blir en kommunesammenslåing, ettersom kommunestyret på Frosta har understreket at de vil rette seg etter resultatet av folkeavstemningen mandag 23. mai.

Vil ikke peke på noen

Vigdenes sier signeringen for Stjørdals del betyr at kommunen nå har gjort et valg. Han ønsker å legge død debatten om forhandlingene med de andre Værnesregion-kommunene. Derfor vil han ikke si så mye om den uklare og rotete situasjonen som har vært rundt intensjonsavtalene de siste ukene.

- Jeg kunne sikkert vært med på en diskusjon om hvem som er skyld i at det er blitt sånn, men det vil jeg ikke, sier han.