Bjørn Bremseth, eiendomssjefen i Stjørdal kommune, beklager utviklinga rundt drifta av Storvika.

Fredag ble det kjent at driverne Kristina og Eva Beate Wickstrøm gir opp satsingen de har gjort.

– Dette kom overraskende på oss, og det er avgjort beklagelig. Oppstarten av sesongen i Storvika ble meget bra, dette med markedet trakk et stort publikum. Vi håper å komme tilbake på det sporet vi var. Og vi er i dialog med driverne, og håper å finne en løsning til det beste for alle parter, sier Bjørn Bremseth.

Bremseth minner om at kommunen over tid ikke har hatt det største fokuset på Storvika, men at det nå gjøres tiltak for å løfte kvaliteten på det unike friområdet.

– Så ser vi at driverne ikke er tilfredse med den jobben kommunen gjør i Storvika. Det tar vi alvorlig, for det som har skjedd de første helgene, det er Storvika slik vi ønsker området skal brukes, sier Bremseth.

Han minner om at det i mange år knapt er brukt ressurser her, noe som er svært synlig. Blant annet er bygningsmassen gammel.

- Med relativt små ressurser klarer vi nå å løfte området og badeplassen, selv om vi ennå ikke er der vi helst skulle vært. Det gjenstår mye her. Større ressurser trengs. Men vi er på gang, og i den sammenheng er det også viktig at vi klarer å tilrettelegge godt nok for driverne av badeplassen, sier kommunens eiendomssjef.

– Hva diskuterer kommunen med driverne av Storvika nå?

– Vi ønsker at de skal fortsette. Og vi ser på hva vi kan bidra med for at det skal bli slik. Det er forståelig at de opplever arbeidet som krevende. Vi må se om vi kan bidra og finne en løsning slik at vi klarer å fortsette med det tilbudet vi har hatt i sesongstarten, sier Bremseth.

Likevel, eiendomssjefen, er forsiktig. Vil ikke love noe, men røper at det kanskje kan ligge en løsning i et eventuelt driftstilskudd fra kommunen til driverne.

– Vi har dialogen. Har ikke all verden av midler å sette inn. Håper virkelig vi klarer å finne ut av dette med et resultat til det beste for alle parter, drivere, besøkende og kommunen, sier Bremseth.

martin@bladet.no

74 83 95 00