Stjørdal

– Blokaden av Den Norske Isbilens avdeling i Stjørdal ble opphevet torsdag ettermiddag. I går hadde vi ingen blokade. Nå lar vi dette komme litt på avstand, sier Roy Einar Nilsen i Nordtrøndelag Transportarbeiderforening.

Men trusselen om nye blokader er ikke avblåst.

Blokade

Torsdag morgen troppet foreningen opp med rundt 20 personer og flere biler utenfor Isbilens lokaler på Havneterminalen i Stjørdal. Her sørget de for effektivt å blokkere bedriftens biler fra å kunne kjøre ut og ta fatt på de faste rutene sine.

Streikebryteri

Konflikten handler om at tre av de ansatte, som er medlemmer av Norsk Transportarbeiderforbund, har krevd tariffavtale. To av de tre har streiket i tre uker for dette kravet, men uten å nå fram.

Transportarbeiderforbundet mener å kunne dokumentere at det har foregått streikebryteri ved at andre har kjørt rutene som de to streikende vanligvis kjører. Derfor valgte fagforeningen å blokkere utkjøringen av firmaets biler.

Salg, ikke transport

Bedriften har sagt nei til kravet om egen tariffavtale og viser til at Den Norske Isbilen har avtale med YS-forbundet Negotia. Ifølge avdelingsleder Thomas Küverling ved avdelingen i Stjørdal er denne avtalen bedre tilpasset den virksomheten som Isbilen driver.

–Vi driver ikke med transport. Vi driver med salg, sier Küverling til Stjørdalens Blad. Han avviser også at bedriften driver streikebryteri.

– Det var ingen kontakt mellom partene på fredag. Transportarbeiderforbundet sentralt presser nå på NNN, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, for å få støtte fra dem, sier Roy Einar Nilsen i Nordtrøndelag Transporarbeiderforening, mannen som ledet blokaden mot Isbilen sist torsdag.

ivar@bladet.no

901 65 188