Bildene viser ifølge dommen svært grove overgrep mot barn helt ned til spedbarnsalderen.

I en dom avsagt i Inntrøndelag tingrett er mannen i førtiårene nå dømt til ubetinget fengsel i syv måneder.

Nøstet opp nettverk

Mannen ble pågrept i august i fjor. Det skjedde etter at politiet nøstet opp en stor sak om deling av overgrepsbilder med utspring fra Fosen.

Allerede i det første fengslingsmøtet innrømmet mannen at han de siste fem årene hadde lastet ned, oppbevart og delt barnepornografi.

Det innrømmet han også i retten, der saken gikk som såkalt tilståelsessak, med forenklet rettsbehandling.

Delte via Skype

Ifølge dommen innrømmer mannen at han delte bildene med personer han hadde kontakt med på internett, blant annet via Skype. Han anslår selv at han har spredt materialet til mellom ti og 50 personer. Ifølge dommen var han ikke del av et fildelingsnettverk, der overgrepsmateriale blir lastet ned automatisk.

Filmene mannen var i besittelse av har ifølge dommen en avspillingstid på hele 5 timer og 54 minutter.

Fikk strafferabatt

Ifølge dommen kom retten til at mannen egentlig skulle hatt en straff på ubetinget fengsel i ti måneder. Han fikk imidlertid straffen redusert med 30 prosent, såkalt strafferabatt, fordi han innrømmet forholdene han var siktet for. Det bidro å spare samfunnet for store ressurser til etterforskning og rettssaken.

Ut over dette fant ikke retten formildende omstengigheter selv om mannen viste til den store personlige belastningen han har hatt etter at saken ble kjent. Renne mener det ikke skal telle i slike saker.

I tillegg til fengselsstraffen må mannen i førtiårene også tåle inndraging av datautstyr, skriver Inntrøndelag tingrett i dommen