Blant mange utstillere fra design og håndverk-linja ved Ole Vig videregående skole, som åpnet utstilling på Kimen kulturhus på fredag, har VG3 eleven Amalie Johansen overgått sine egne forventninger i løpet av studietiden.

–Det har vært en artig og lærerrik tid. Særlig de to månedene vi har jobbet fram mot denne utstillingen. Jeg går fordypning innen design og arkitektur, og det vi har lagt til utstillingen er modeller på hyller. Enten det er bokhyller eller andre hyller, så måtte vi lage noe unikt, som samtidig var funksjonelt. Vi fikk også oppgave om å lage modeller av små hus med maks 50 kvadratmeter grunnflate, sier Amalie Johansen.

–Hvordan har tiden ved kunst og design innfridd?

–For meg har det vært veldig artig og befriende. Jeg går studiespesialisering, så da har det vært artig med noen praktiske avbrekk. Dessuten har jeg funnet ut at jeg kanskje er mer kreativ av meg enn jeg trodde fra før.

–Tenker du å utdanne deg videre i denne retningen?

–Jeg har tenkt på å bli arkitekt, men jeg vet ikke om jeg greier å sitte rolig så lenge. Så jeg ender vel opp med å jobbe med mennesker på en eller annen måte. Barnevern og rusomsorg er områder jeg kan tenke med å jobbe med, sier Amalie Johansen.

Tegner

Markus Smalø (17) går VG 1, og han har flere tegninger utstilt på Kimen.

–Jeg har lagd flere tegninger med ulik teknikk. Felles for dem er at det er portrett av mennesker. Jeg har tegninger både med kull, bly og digitalt lagde utstilt her, sier Markus Smalø.

Bli sett

Med å flytte utstillingen til design og håndverk-elevene fra skolen til Kimen, håper lærerne at flere skal få øynene opp for hva de driver med, og kanskje kan det føre til økt rekruttering på linja.

–Med denne utstillingen ønsker vi å vise fram bredden av det vi driver med, og forhåpentligvis kan det motivere flere til å søke fremover. Vi har vært nede i en liten bølgedal i antall elever den siste tiden, men vi ser en bedring til høsten, og håper at dette kan bidra til at denne stigningen fortsetter, sier Gunhild Dybvad, som er kontaktlærer for VG 2- klassen.

Flere modeller av små funksjonelle hus står utstilt på Kimen