- Jeg har ikke seilt tidligere, men jeg er opptatt av båter og det seiltekniske har alltid interessert meg, forteller Thomassen, som bor på Malmtunet i Stjørdal.

Anledningen til at den seilinteresserte stjørdalingen fikk en tur på fjorden var at Malvik og Stjørdal Seilforening arrangerte en massemønstring for alle som ønsket å være med på seiltur søndag ettermiddag.

- En annen opplevelse

Thomassen var ikke vanskelig å be, og dukket opp en halvtime før båtene la fra kaia.

- Jeg har en 20 fots motorbåt, men å seile gir en annen opplevelse. Du er mer med i elementene, sier han.

- Betyr det at du vil kjøpe deg egen seilbåt?

- Med tid og stunder kan det hende vi vurderer det. Du får mer båt for pengene, og i tillegg er det plass til å sove om bord i en seilbåt, sier Thomassen, som mønstret på som mannskap hos Søren Folvik den 40 fots store seilbåten Hera.

10-12 båter

Fra småbåthavnen i Stjørdal kastet 10-12 seilebåter loss, og la turen ut forbi Vikanlandet og over til Flatholmene for så å gjøre vendereis.

- Vi ønsker at flere skal få være med, og det er bare å ta kontakt med foreningen hvis man har lyst på en seiltur, sier Magne Kjerkreit.

Han er nestleder i Malvik og Stjørdal Seilforening, og er opptatt av å få flere til å bli interessert i seiling.

- Vi har merket økt interesse etter at utvidelsen av småbåthavnen sto ferdig . I dag teller foreningen rundt 80 medlemmer fordelt på rundt 30 båter, forteller han.

Fra 100 000 kroner

En seilbåt er også en langt mindre kostbar hobby enn å kjøpe og ikke minst bruke en motorbåt med stor motor.

- Du kan kjøpe en brukbar brukt seilbåt fra hundre tusen kroner og oppover, men her på havna var det en guttegjeng som nylig kjøpte en seilbåt med kabin til 5000 kroner, sier Kjerkreit.

Seilemønstringen søndag var et ledd i få med flere på seiletur.

- Vi ville arrangere noe annet enn en regatta, og heller lage en fellestur for å se hvor mange som ønsker å være med. Totalt deltok 10-12 båter i dag, sier han.

Magne Kjerkreit i Malvik og Stjørdal Seilforening ønsker at flere skal få sjansen til å seile i Trondheimsfjorden. Foto: Frank Skaufel