En politiansatt er lettere skadd av et vådeskudd i Stjørdal onsdag formiddag. Den skadde er en kvinne får Stjørdalens Blad opplyst. Ifølge NTB dreier det seg om en skade i leggen.

Ulykken skjedde i forbindelse med trening i Stjørdal klokka 11.15, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

- En politiansatt ble behandlet for lettere skader på legevakta. Både den  skadde personen og de ansatte i politiet som er berørt, blir ivaretatt i henhold til politidistriktets HMS-rutiner, heter det i pressemeldingen.

Skadet på skytefelt

Uhellet skal ha skjedd under øving i Leksdal skytefelt. Skaden skal ha skjedd under det politiet karakteriserer som "innsatstrening".

Politiet har i dag etablert treningssenter på Værnes garnison. Der foregår også mye av deres skyte- og våpentrening for hele Midt-Norge. Politiet benytter også HV-12 og forsvarets øvingsfasiliteter blant annet i Leksdal.

Skal etterforskes

Nå skal saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

Stjørdalens Blad får opplyst fra politiet at det ikke gis ytterligere kommentarer ut over pressemeldingen som er sendt ut.

- Det er bestemt at politiet ikke sier mer enn det som står i pressemeldingen så lenge saken er under etterforskning. Derfor henviser vi til det som står der, opplyser politiets kommunikasjonsrådgiver Asle Iversen via politiets sentralbord til Stjørdalens Blad.

Politikvinne

Spesialenheten har satt i gang etterforskning på bakgrunn av informasjon vi har fått fra Trøndelag politidistrikt, sier Halvor Hjelm-Hansen, sjefen for Spesialenheten for politisaker i Midt-Norge.

Han sier at tilskadekomne er en polititjenestekvinne som er ansatt i Trøndelag politidistrikt. Kvinnen skal være skadet i leggen.

- Hvor alvorlige skader er det snakk om?

- Hun skal ikke være alvorlig skadd, etter de opplysningene vi så langt har fått, sier Halvor Hjelm-Hansen.

Han kan ikke si når Spesialenheten har mer oversikt over det som har skjedd.

- Vår oppgave er å etterforske hendelsen, det vil si innhente informasjon gjennom avhør og tekniske undersøkelser.  Vi er ennå helt i starten av etterforskningen, sier Halvor Hjelm-Hansen, sjef for Spesialenheten for politisaker i Midt-Norge.

Mange vådeskudd

Politiet gikk i en lengre periode permanent bevæpnet på grunn av høyt trusselnivå mot Norge og spesielt mot uniformert personell. Under bevæpningen er det rapportert en rekke vådeskudd, blant annet ble en politikvinne november truffet i foten i Namsos. Til og med 20. november i fjor var det innrapportert 24 vådeskudd det året alene, skriver NTB.

Den permanente bevæpningen er nå opphevet.

Politiets nye pistolhylster, som var på plass i vinter, skal imidlertid forhindre flere ulykker av denne typen. Dette er det første rapporterte vådeskuddulykken siden politiforum meldte at de nye hylstrene var på plass, i begynnelsen av mai. Det er ikke kjent om dette våpenhylsteret ble benyttet i onsdagens hendelse i Stjørdal, skriver NTB.