–Det er litt unntakstilstand i sentrum i sommer. Handelen i gågata blir betydelig redusert når Coop-kvartalet stenges i begynnelsen av juni, sier Geir Falck Andersen til kommunestyret.

Han har bedt rådmannen om å se på strakstiltak for at det skal se trivelig ut i sentrum i sommer også.

Ser på leie og blomster

I interpellasjonen, ber Falck Andersen rådmannen vurdere ikke å ta leie for bruk av kommunens gateareal. Han sier videre at kommunen bør vurdere tiltak som blomsteroppsatser og andre småtiltak for å påse at det ser trivelig ut i sentrum også i de neste par årene der det ellers kan være lavere aktivitet i sentrum.

–Dette bør vurderes særskilt i år og noen år fremover. Det er usikkert når det kommer i gang ny aktivitet i Coop-kvartalet, sier Falck Andersen.

Mangler samarbeid

Kommunestyret var enstemmige i at saken oversendes rådmannen for å se videre på alternativer og finne løsninger for i sommer.

–Det mangler et forpliktende samarbeid gårdeierne imellom. Dette samarbeidet bør deretter samarbeide videre med kommunen, sier Bjørn Ole Håve (Frp).

Representanten som sitter i Komite kultur, Næring og Miljø sier komiteen gjennomfører en markedsundersøkelse for å finne ut hva innbyggerne ønsker, og den også kan være nyttig i forbindelse med dette forslaget.