Nå har påtalemyndigheten henlagt saken på grunn av bevisets stilling. En stjørdalsmann i 30-årene var siktet for forholdet.

Politiet varslet imidlertid denne uken at de for alvor vil ta tak i problematikken rundt voldssaker og andre episoder utenfor Shell i Stjørdal sentrum.

– Jeg synes det er veldig rart at saken er henlagt når det finnes så mye bevis. Det er både videobilder og vitneforklaringer som taler min sak. Nå er jeg irritert og veldig skuffet. Man ser jo at det kommer et spark mot hodet mitt, sier mannen som ble påført tre brudd i kjeven natt til søndag 24. april. Han ønsker å være anonym.

Ser alvorlig på saken

Etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor, Annar Sparby, understreker at dette er en alvorlig sak.

– Mannen fikk alvorlige skader. Det er en påtalejurist som har besluttet å henlegge saken. Fornærmede har mulighet til å klage på avgjørelsen til Statsadvokaten, sier Sparby.

Det har fornærmede gjort. Klagen ble skrevet i forrige uke.

Bevisstløs

Lørdag 23. april var han ute på byen i Stjørdal sammen med samboeren og et vennepar. De bestemte seg for å kjøpe seg mat på Shell-stasjonen før de dro hjem. Like før klokka 02 natt til søndag 24. april oppstår det en uenighet i matkøa. Fornærmede og hans kamerat føler de blir provosert, og det ender med knuffing og ukvemsord.

– Vi velger å trekke oss unna, men de fortsetter å rope til oss. Plutselig kommer det flere folk til, og det hele eskalerer. Mer husker jeg ikke fra selve hendelsen, sier stjørdalingen.

Stjørdalens blad skrev om voldsepisoden og skadene den aktuelle helgen.

Videobildene fra overvåkningskameraet på stedet, som han har sett i ettertid, viser at han etter hvert faller mot bakken.

– På vei ned får jeg et spark i hodet. Det vises godt. Men hvorfor jeg faller har jeg ikke noe godt svar på. Jeg var ikke overstadig beruset og var klar i hodet. Enten snublet jeg, eller så fikk jeg et slag fra siden, sier fornærmede.

Han blir liggende bevisstløs på bakken. Kjeven låste seg og det var mye blod. Politiet kjørte han på legevakta der han ble undersøkt. Så gikk ferden videre til St. Olavs Hospital i Trondheim med ambulanse.

– Tennene sto i alle retninger, og de måtte brytes på plass, sier han.

Nummen i underkjeven

Den påfølgende mandagen ble han operert. Resultatet ble tre brudd i kjeven. Nå har han seks titanplater med åtte skruer i hver plate i munnen. Han forteller at det også var antydning til hjerneblødning.

– Jeg har fortsatt ingen følelse i underkjeven, det er numment. Det er først nå jeg klarer å spise tilnærmet normal mat. Jeg gikk ned åtte kilo den første uka.

Nå er han svært oppgitt over beslutningen om henleggelse.

– Og jeg synes det er rart at det er jeg som må klage, for det var politiet som anmeldte forholdet. Jeg fikk beskjed om at dette var så grovt at det kom til å bli en rettssak. Det er så mye skryt av rettssystemet i Norge, men det fungerer tydeligvis ikke bra nok. Et spark mot hodet er selvfølgelig ikke akseptabelt, sier stjørdalingen.

– Hadde sparket truffet lenger opp, for eksempel i tinningen, så er det ikke sikkert jeg hadde sittet og snakket med deg i dag. Det skal ikke mye til, legger han til.

Nå blir det lenge til neste gang han drar på byen.

– Det frister ikke. Det er gjenger i Stjørdal som kun er ute etter bråk, og da blir jeg heller hjemme.

Spesiell sak

Etterforskningsleder Annar Sparby medgir at det er en spesiell sak.

– Ut ifra videobildene er det vanskelig å se hvor sparket treffer på kroppen. Det er mye folk foran kameraet, og det er ikke mulig å få med seg alle detaljer. Heller ikke vitnene vi har snakket med fikk med seg alt som skjedde, de har iallfall ikke opplyst det til oss. Da har nok påtalejuristen kommet fram til at det ikke er 100 prosent sikkert at skadene fornærmede ble påført, kommer fra selve sparket, sier Sparby.

– Den forklaringen kjøper jeg ikke, sier fornærmede.

Nå er det opp til Statsadvokaten om saken blir åpnet igjen.

– Hvilket signal gir det når en slik sak blir henlagt? Det betyr jo at man får gå fri om man utøver vold, mener stjørdalingen.

Det har vært en rekke voldsepisoder ved Shell de siste ukene. Her kan du lese om flere:

19-åring anmeldt etter slagsmål.

Flere meldinger om slåssing utenfor Shell.