– Ivar er den største utfordringen vi har hatt. Stormen altså, sier Marit Stigen, lennsmann i Stjørdal og Malvik og ler.

Hun var hovedtaler i overraskelsesfesten de ansatte i kommunen har planlagt for rådmann Kjell Fosse, som har siste dag på jobb i dag.

Store takksigelser

Rådmann Kjell Fosse ante fred og ingen fare da han gikk ut i rådhusparken tirsdag 31. mai.

Der sto godt over hundre ansatte klare og takket rådmannen for innsatsen de siste 20 årene med sang.

Egentlig satt rådmannen i beredskapsmøte sammen med de andre ansvarlige i tilfelle det skulle skje noe alvorlig og uforutsett i kommunen.

Viktig for politiet

Lennsmann Stigen takket for samarbeidet hun har hatt sammen med Fosse i rådmannsstolen.

– På mitt nivå i politiet, har rådmannen den viktigste rollen. Du som person har gjort at politiet i vår region står så sterkt, ikke bare i Stjørdal, sier Stigen til Fosse.

Hun trakk blant annet frem arbeidet i fjor høst med «Meld fra!»-konferansen kommunen og politiet samarbeidet om.

– Den 27. november var vi over 1200 deltakere. Da vi begynte hadde vi 50 påmeldte. At den problemstillingen ble satt sånn på agendaen er takket være deg og Stjørdal kommune, sier lensmannen.

Åshild Mundal i gave

De ansatte i kommunen, som Fosse har vært sjef for de siste 20 årene, ga rådmannen Åshild Mundal i gave, og arrangementsansvarlig Elin Wikmark Darell, leder i Værnesregionens IT-tjenester, presiserte at rådmannen ikke fikk ta gaven med seg hjem.

– Mange flere ønsket å være sammen med deg i dag, men de tar vare på barn i barnehage, eldre i bosentrene, skoler og utfører andre tjenester til alle innbyggerne i kommunen. Vi gir deg dette øyeblikket for å vise at vi setter pris på deg og den jobben du har gjort for oss som sjef, sier Darell.

Gullkantet supportpakke

Værnesregionen IT og brukerstøtte ga Fosse et VIP-nummer dersom han noen gang skulle ha behov for hjelp med data eller telefoni.

– Når du først har prakk, står du først i køen. Dette er et personlig evigvarende supportkort ved Værnesregionen IT. Om du står i butikken og ikke får betalt, kan du jo bare ringe oss å hoppe over køen, sier Morten Wold på vegne av avdelingen.

Andre deler av kommunen ga også rådmannen oppmerksomheter for en lang og god sjefsgjerning.

Rød løper og sirener

Etter at barnehagebestyrerne sang en egenkomponert sang om Fosse til melodien til «»Balladen om Davy Crockett» og overrakte rådmannen en ostehøvel for å symbolisere alle budsjettene Fosse har måttet skjære i, var det brannvesenet sin tur.

Mens Fosse sto på den røde løperen lagt ut spesielt for anledningen, kjørte Stjørdal Brann- og redningstjeneste i kolonne med fire store biler med blålys og sirene for å takke rådmannen for innsatsen.

Visste ingenting

Rådmannen sier han ikke visste noe om festen.

– Det siste innslaget varmet et gammelt brannsjefshjerte. Dette har vært sterkt. Jeg har alltid vært stolt av å være rådmann i Stjørdal. Det er litt vemodig å ta farvel. All ære til de 17-1800 ansatte i kommunen. Dere er kjempeflinke, sier Fosse.

På sin siste arbeidsdag sier rådmannen at det er bra for organisasjonen å få inn nye folk som kanskje har andre syn på tingenes tilstand.

– Ta dem godt imot. Men nå må dere gå inn og arbeide, sier rådmannen spøkefullt, og litt rørt.

Rådmannen sammen med Lennsmann i Stjørdal og Malvik, Marit Stigen. Foto: Jakob Ellingsen
Arrangementsansvarlig Elin Wikmark Darell, som til vanlig leder Værnesregionens IT-tjenester. Foto: Jakob Ellingsen
Åshild Mundal Foto: Jakob Ellingsen
På lur langs veien sto brannbilene klare for å kjøre en liten runde til ære for Kjell Fosse, som tidligere har vært brannsjef før 26 år som rådmann, de siste 20 av disse i Stjørdal. Foto: Jakob Ellingsen