Bare ti minutter over midnatt slo det laks på kroken til Arne Eggen fra Ranheim. Han fisket i sone tre på Midtkil i Stjørdalselva.

-Jeg kjente at det var en stor-laks, og anslo den til en sju, åtte kilo. Men jeg var selvfølgelig ikke helt sikker, sier han.

Etter å ha kjørt laksen i sju minutter fikk han hjelp av en svenske til å håve den inn.

Det var en pen hunnlaks og vekta på Midtkil camping viste 7.1 kg. Dette ble altså den første laksen som ble registret på Laksebørsen i Stjørdalsvassdraget, sesongen 2016

Storfiskervalsen

Da fisken hadde vært på vekta, blitt veiet og målt gikk Arne Eggen og la den i bilen, og til tilskuernes store forundring kom  han tilbake med et trekkspill på magen og spontant dro han opp både «Storfiskervalsen» og flere gammeldansmelodier.

De som fortsatt var ved campingen sang og klappet takten og ga laksefiskeren en skikkelig applaus for underholdningen.

-Dette er Julelaksen vår, sa den noe opprømte fiskeren. – Og den skal røykes og nytes i høytiden med litt øl og akevitt attåt.

Laks nummer to

Klokka nærmet seg halv to da nestemann med laks dukket opp. Jan Sørve fra Orkanger kom inn med en nyfisket laks. Den så litt større

ut en den første fisken som var innveid. Dette ble spennende. Og folk flokket seg om vekta som viste 7,5 kg.

Hunnlaksen hadde slått på møresilda kl. 00.55 og hadde vel prøvd å kjørt seg til frihet i en femten minutters tid. Men til slutt måtte den opp av elva og inn på land.

-Jeg trodde faktisk at den var noe mindre, sa Jan Søvre som ellers lovpriste  regelverket for laksefiske i Stjørdalselva.

-Som dere skjønner har jeg lakse-elver nærmere der jeg bor, men jeg kommer nå tilbake til Stjørdalselva hvert år.