16. juni landet et fly med amerikanske «heimevernsoldatene» fra det «norske» Minnesota for et toukers kurs i norsk felttjeneste. Tidligere har utvekslingen vært vintertjeneste i februar. Et fly som tar med seg 100 norske HV-ungdommer og HV-soldater til et tilsvarende opplegg i USA.

I løpet av utvekslingen skal de amerikanske soldatene også få oppleve en helg sammen med trønderske vertsfamilier, med fokus på norsk kultur, mat og tradisjoner.

– Heimevernet går derfor nå ut og spør trønderne om de har lyst og mulighet til å være vertsfamilie for soldatene som kommer hit. Som vanlig gjennomføres det «Buddy Weekend» i forbindelse med utvekslingen. Årets «Buddy Weekend» avvikles i helgen fredag 24. juni til søndag 26. juni, sier Rune Haarstad i HV-12.

De siste års Buddy Weekends har vært en suksess, i hovedsak grunnet det viktige bidraget som trønderske vertsfamilier har bidratt med. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, og alle de amerikanske soldater har vært meget godt fornøyd med sitt opphold hos en trøndersk familie.