OPPDATERING: Altibox og TV 2 er i nye forhandlingsrunder. Kundene beholder kanalene enn så lenge.

–Vi er i forhandlinger med TV 2. Vi har en avtale som gjelder til midnatt, sier Administrerende direktør i Altibox, Nils Arne Bakke til Bladet.

TV 2 skriver i en pressemeldingat det er brudd i forhandlingene mellom kanalen og Altibox.

Kanalen sier det betyr at alle Altibox-kunder står i fare for å miste alle TV 2-kanalene fra midnatt.

Vil ikke si hvor mange som rammes

Bakke sier selskapet ikke vil gå ut med antallet tv-abonnenter selskapet har i dalføret.

–Vi går ikke ut med slike tall. Akkurat nå er hovedfokuset vårt forhandlingene, sier sjefen for Altibox.

Utløpt avtale

Avtalen mellom TV 2 og Altibox løp ut 1. juni. Da ble partene enige om å forhandle med frist som løper ut i dag 20. juni.

I pressemeldingen fra kanalen, sier direktør for distribusjon og teknologi i TV 2, Kjetil Nilsen, at den nåværende situasjonen er slik at Altibox sine kunder mister TV2 sine kanaler fra midnatt.

Det gjør blant annet at de med Altibox som tv-leverandør risikerer å miste dekningen av årets EM i fotball, som TV 2 og NRK deler på rettighetene til.

–Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har klart å komme til enighet, og det er derfor overhengende fare for at Altibox sine kunder mister TV 2-kanalene, sier Nilsen i pressemeldingen.

Uklart om de blir enige

I 2013 ble Altibox og TV 2 enige om en distribusjonsavtale med en varighet på tre år. Den gangen skrev Altibox i en pressemelding at det var over 300.000 husstander som var abonnenter.

–I slike forhandlinger kan vi ikke forskuttere utfallet. Tidligere har vi alltid blitt enige. i håper fortsatt at vi blir enige, men kan som sagt ikke forskuttere utfallet, sier Bakke.