– Det er i aller høyeste grad en ære å få være med på årets jubileumsfestival. Vi skal gi jernet, sier Vidar Busk.

Han har med seg Paal Flaata og Stephen Ackles som frontfigurer for å gjøre hylle Elvis på sin egen måte på årets Blues in Hell.

Alle har forhold til Elvis

Busk forteller at det er mange som gjør Elvis imitasjoner for å se og høres så like ut som Elvis som de klarer.

– Imitatorer har tatt litt over Elvis sin musikk. Vi synes han fortjener å bli hyllet på en ordentlig måte. Da må vi gjøre ham til vår egen. Alle har et forhold til Elvis, sier Busk.

Å gjøre musikken til sin egen, betyr i denne omgangen full blåserrekke og totalt 14 personer på scenen.

Intrikat musikk

Busk, Flaata og Ackles er alle nasjonalt kjente musikere. De har gjort i overkant av 60 elviskonserter sammen.

– Det er artig å gjøre en sånn skikkelig produksjon. Det er mye øving. Musikken er intrikat med mye vokal, den er musikalsk interessant. Vi har dykket dypt i Elvis sitt materiale. I øvde senest sammen fredag, og det er etter at vi har gjort masse konserter med stoffet allerede, sier Busk.

Annerledes på festival

Selv om de har gjort mange elviskonserter tidligere sier Busk det blir annerledes å spille materialet på en bluesfestival.

– Det har vi ikke gjort før. Det er mange forskjellige publikum som kommer på konsertene våre, og publikum på en bluesfestival er spesielt. Blues in Hell er en bluesfestival med veldig mye forskjellige musikk. Vi gjør Elvis på en bluesete måte, og det passer godt med litt mer Rock and Roll også. Elvis er jo kongen av det, sier Busk.

Gode tilbakemeldinger

I utgangspunktet var tanken til bandet å spille et femtentalls Elviskonserter. Resultatet ble noe veldig annet.

– Det virker som om folk er veldig opptatte av Elvis. Vi har hatt masse publikum, og fått gode tilbakemeldinger, sier Vidar Busk.