– Vi har gått noen runder med oss selv etter at historielaget kom og ba om å få leie pakkhuset også. Men når vi ser at de har gjort en kjempejobb med å pusse opp stasjonsbygningen, og når Jernbaneverket har varslet oss at de ikke lenger har behov for pakkhuset som lager, ser vi ingen problemer med å leie det ut til Meråker historielag, sier Toril Dahl Hjelseth, eiendomssjef i ROM Eiendom.

Fra 1. juli disponerer historielaget pakkhuset. Denne uken signerte eiendomssjefen og historielagets leder Alf Olsen overdragelsesdokumentet.

En helhet

Historielaget ser for seg å bruke noe av plassen i det gammel pakkhuset til sine egne aktiviteter, mens andre deler kan være aktuelt for utleie til andre.

– Det kan også være aktuelt å bruke det til servering ved større anledninger, i stedet for å sette opp et telt. Vi har et sterkt ønske om å bevare stasjonen, og stasjonsbygning og pakkhus utgjør en helhet. Derfor har vi hatt et sterkt ønske om å overta også pakkhuset, sier Alf Olsen.

Formelt er det historielaget som leier stasjonsbygningene av ROM Eiendom. Men historeialget har overlatt driften til en egen forening, Foreningen Meråker stasjon, med Trond Marius Slungård i spissen.

Denne foreningen tar seg av utleie av stasjonen, den sørger for oppussing og vedlikehold, og den er etablert med eget organisasjonsnummer med mulighet til å få grasrotandelen fra tippere som kan tenke seg å støtte driften. Foreningen har i dag rundt 90 medlemmer.

Populært

Meråker stasjon har blitt et populært samlingspunkt i bygda, og folk strømmer til på det som er av åpne arrangement på stasjonen.

– I mai har den også vært utleid ganske mye til forskjellige tilstelninger, blant annet til konfirmasjon, årsmøter, gudstjeneste, koravslutning og søskenbarntreff, for å nevne noe, sier Aud Marø. Hun har tatt på seg å ha ansvaret for utleie og tar i stor grad hånd om driften av stasjonen .

Avtalen mellom eieren, ROM Eiendom og historielaget som leietaker går i store trekk ut på at eieren betaler nødvendig vedlikehold utvendig, mens historielaget tar seg av det som blir gjort innvendig. ROM Eiendom skal blant annet sørge for at taket på pakkhuset blir tett.

– Vi har jo en utrolig ivrig dugnadsgjeng. Vi må sørge for at de fortsatt har noe å gjøre, sier historielagets leder Alf Olsen med et smil.