Nå er håpet at nysatsingen Værnes Catering skal være like vekstkraftig.

Driverne i Hegra er i gang igjen, men uten kafédriften som ikke gikk rundt.

– Det vi fortsetter med er møter, selskap og catering, forteller Eva Bremseth.

Værnes Catering startet opp 18. april og fikk med seg konfirmasjonssesongen, en uke etter at Hegramo kafé var slått konkurs. Også nå til helga skal det være selskap. Eva Bremseth venter 50 gjester. Staben er redusert fra fire faste til kun Eva og en lærling. Men hun har tilkallingshjelp.

Håper å ansette igjen

– Målet er at vi får noen faste leveranser på ukedagene, så jeg kan ansette en kokk i tillegg til meg selv. Ikke først og fremst for min egen del, men det var tross alt flere som mistet jobben her. Samtidig er det hyggelig å få til et lite arbeidsmiljø, sier Eva Bremseth.

Når hun skal ta imot store lag eller har en stor bestilling får hun hjelp fra dem som jobbet tidligere.

– Jeg har også noen studenter og skoleelever til å hjelpe meg. Det er de samme kokkene her og den samme gode maten, sier hun og håper det er noe folk oppdager.

Mat fra grunnen

– Hegramo Kafé hadde ganske godt rykte på seg for å lage god mat. Det er kanskje feil å skryte av seg selv, men vi lager alt fra grunnen selv. Da blir det mye god smak.

– Det er en fordel å bruke selvdyrkede urter også, de har mye mer smak i seg enn de man kjøper, legger Eva Bremseth til.

Hun har mynte, dill, persille og en mengde annet å plukke fra. I tillegg løk og enkelte grønnsaker. Og de vokser villig i kassene rundt bygningen. På baksiden har Eva også et par blomsterbed-prosjekter. Bak selskapslokalet og under verandaen med bord er det et lunt og fint hagerom som er rammet inn av syrinbusker.

Har ideer

– Blir det noe fornying av maten eller konseptet?

– Ja, vi har forandret litt på tapasmenyen, pusset litt på den. Men ellers er det de samme rettene og det er mye etterspørsel etter både tapas, gryteretter og koldtbord. Ellers har vi også noen nye ideer, som vi tenker å sette ut i livet etter hvert, sier Eva Bremseth som har solid tro på drifta framover.