Det politiske sverdslaget i kommunestyret nylig handlet først og fremst om størrelsen på parken som er grønnfeltet i planen, og høyden på signalbygget på den såkalte hotelltomta rett ved siden av kulturhuset Kimen.

Den borgerlige maktblokka i kommunestyret sørget for flertallet. Planen ble vedtatt med 22 mot 19 stemmer. Hele opposisjonen med Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Miljøpartiet ville ha mer grønt og færre etasjer på høyhuset, men ble nedstemt.

Viktig for byen

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes karakteriserer reguleringsplanen for Husbyjordet som veldig viktig for å utvikle Stjørdal som by. Reguleringsplanen legger føringer for hvordan hjertet i byen vår skal utvikles.

– Vi vet ennå ikke når det hele vil stå ferdig, men vi har angitt retningen, sier Vigdenes.

Han peker på at Husbyjordet får parkering under jorda, en betydelig park oppå, et signalbygg som vil vises fra flyplassen og E6 og som forteller hvor sentrum av byen ligger.

Husbyjordet vil oppvise, kulturhus, park og forretninger med boliger i de øverste etasjene.

– En levende by, konkluderer Vigdenes.

Høyres Geir Falck Anderssen er helt enig. Han peker på at konsentrasjon av bebyggelsen i sentrum, bidrar til at presset på dyrkamark i Stjørdal kan bli mindre.

– Det er helt i tråd med føringene som fylkesmannen legger for utviklingen av sentrum i Stjørdal, sier Anderssen.

Slik blir utbyggingen på Husbyjordet. Brunt er forretningsbygg og boliger. Grønt er park, rosa er trafikkareal. Grått er gater.

Ville ha færre etasjer

Under diskusjonen i kommunestyret ville Arbeiderpartiet kutte antall etasjer på hotelltomta. Forslagsstiller Torger Størseth peker på at høyhus og signalbygg neppe er noe folkekrav i Stjørdal. Han frykter signalbygget vil bli for massivt.

Per Moen (Ap) mente Stjørdal burde vente med å selge den L-formede tomta nordvest på Husbyjordet.

– Her burde vi øke størrelsen på parken i stedet, sier Per Moen. Han mener det blir mest rett å overlate avgjørelsen om det skal bygges her, til generasjonene som kommer.

– Det er helt unødvendig at vi binder oss til utbygging her nå. Området vil uansett ligge der. Avgjørelse om utbygging kan vi ta når det blir aktuelt, sier Moen.

Tomter

Salg av tomter på Husbyjordet går inn i planen for å finansiere kulturhuset Kimen som allerede står på Husbyjordet.

Vennatrø-gruppen har kjøpt tomta langs Sandgata og Torgkvartalet. De andre tomtene på Husbyjordet er lyst ut, men ingen er solgt ennå.