– Vi er litt væravhengige, og det er jo alltid spennende. Vi håper selvfølgelig på godt vær, men i verste fall går det an å ha på seg regnjakka og varme seg på bålet, sier Eli Beate Wickstrøm.

Torsdag åpner sommersesongen i Storvika for fullt med St. Hans-feiring. 3. juli er det klart for søndagsmarked igjen.

Lov å bade

Den 23. juni er årets lyseste natt, før sola snur. Bålet tennes klokka 17, og da er det også klart for levende musikk.

– Det er lov å bade. Det er tross alt bare seks måneder igjen til jul, sier Eli Beate Wickstrøm.

– Dagfinn Gården kommer. Han har spilt i Storvika på markedene. Vi får med oss medlemmer av svingklubben for å dra i gang dans også. Så skal Hell dancing boots dragedanse senere på kvelden, sier Kristina Wickstrøm.

Stort bål

Arrangørene forteller at kommunen stiller med et lastebillass med ved til bålet. Bålet blir på stranden med fjorden som ramme rundt i bakgrunnen.

– Storvika er i hvert fall Trondheimsfjordens fineste plass å feire St. Hans på. Det er mange som snakker om store feiringer i Storvika tidligere. Det går an å gjenskape noen av minnene herfra, og det går an for nye generasjoner å få helt nye minner med piknikpledd og leker, sier Eli Beate Wickstrøm.

Grilling hører med

Nye benker er på plass, og Wickstrømene synes det er flott at folk begynner å bli flinke til å bruke Storvika.

– Grilling hører med på St. Hans. Vi stiller med grillkokk. Vi tenner bålet tidlig. Foreldre bestemmer hvor lenge man skal være oppe. Dette er en mulighet til å markere begynnelsen på sommeren og ferien, sier Kristina Wickstrøm.

– Det går an å ha med en fotball eller andre aktiviteter. Selv om det skulle regne, blir det bra trivsel, sier Eli Beate Wickstrøm.