– Storfornøyd. Starten er over all forventning. Størst omsetning på fredag med 620.000 kroner.

Frank Sollie, butikksjefen på nye Mega i kjøpesenteret Torgkvartalet, er godt fornøyd med trafikken de første dagene i nybutikken. Nå etter helga har han justert inn det som raskt ble oppdaget som flaskehalser.

– Vi så raskt at det ikke fungerte godt nok i salatbaren, siden de som handlet måtte gjennom kassene for å få betalt varen. Her ble dessverre kunder med bare salat og få varer stående i kassakø siden salaten ikke kunne scannes. Dette er nå ryddet opp i, sier butikksjefen.

– Svært lovende

Dag to, fredag, ble beste omsetningsdag med 620.000 kroner. 550.000 kroner på åpningsdagen og totalt 1.610.000 kroner de tre første dagene.

– Mange nye ansikter å se i butikken. Her får vi ikke med oss bare de fra stengte Mega i Gata, men mange, mange andre. Dette er svært lovende. Ferskvarediskene er tydelig noe kundene setter stor pris på.

De tre første dagene rakk de ikke å etterfylle varer. Kaffetyper gikk de tomme for. Og betjeningen fikk mange flere turer ned i parkeringskjelleren for å hente tomme varevogner kundene hadde satt igjen.

– Det er vi som skal samle inn varevognene. Det ble større frekvens på henting enn ventet. Det taklet vi, og nå har vi rutinen, sier Sollie.

Gode tilbakemeldinger

– Hva sier kundene om nybutikken?

– Vi får bare gode tilbakemeldinger. Starten har vært overraskende god. Vi er svært fornøyde. Det brede vareutvalget skal vi opprettholde. Bemanningen justeres noe opp, sier Frank Sollie.