Dette sier Geir Aspenes, enhetsleder arealforvaltning i Stjørdal kommune. Sist Stjørdal fikk ny sentrumsplan var i 2008, og nå kommer det en ny. Målet har vært å ha den nye ferdig før sommeren, men denne timeplanen sprakk.

– Ved oppstarten med arbeidet for en ny sentrumsplan siktet vi oss inn mot å ha et planforslag ferdig for behandling i vår. Men sist vinter så vi etter hvert at dette rakk vi ikke. I beste fall kan en ny plan nå være vedtatt rundt juletider, sier Aspenes.

– Før årsskiftet?

– Tja, det kan være slik, men det er en omfattende plan, mange berørte, det skal ikke mye til, ting som dukker opp, før det er behov for mer tid.

– Antyder du utpå nyåret?

– Det kan være det.

Etasjehøyder

Politikerne får nå forslaget til ny sentrumsplan for behandling. En plan for framtidig utvikling av bykjernen. I vest avgrenses planen i Innherredsvegen. Vestsida av Innherredsvegen, stasjonsområdet, får egen plan.

Den nye sentrumsplanen avløser planen fra 2008.

Byggehøyder er sentralt tema i den nye planen.

– Det blir en variasjon i byggehøyder, flere faktorer å ta hensyn til her, lys og skygge, så seks etasjer høye bygg ligger i forslaget, på noen punkter er det høyere. Her ligger det til grunn mer finvurdering, sier Aspenes.

Også utvidelse av Gågata vestover drøftes i planen.

Utlegging

Når politikerne får planen til behandling så skal de ta stilling til utlegging av planforslaget, en offentlig høringsrunde.

Her vil det være mulig å involvere seg i prosessen fram mot endelig behandling av sentrumsplanen, kanskje før nyårsskiftet.