Terje Tysland hadde langt hår, sid frakk og jesus-sandaler da han kom til Stjørdal i 1969 for å gå på yrkesskolen.

Hjertelig gjensyn

Fredag kveld ble det et hjertelig gjensyn på torget i Stjørdal mellom den kjente musikeren og de gamle vennene fra hybeltida i Stjørdal.

– Terje kjente igjen alle. Det ble et hjertelig gjensyn. Flere hadde ikke sett hverandre på førti år, sier Bjørn Wærnes.

Stjørdalingene Bjørn og Kari Wærnes er gode venner med Terje Tysland. De har holdt kontakten i alle år siden Tysland kom til yrkesskoen for å utdanne seg som verktøymaker. Bjørn Wærnes samlet noen av de gamle vennene før konserten på torget fredag kveld.

Circle Five

Det var nemlig i Stjørdal Terje Tysland ble med i sitt første skikkelige band Circle Five. Tidligere hadde han bare vært innom skoleband. I Stjørdal ble det mer alvor. Circle Five planket Creedence-låter og annen listepop. De ble faktisk ikke så verst.

Men verktøymaker, det ble Terje Tysland ikke. Musikken tok over og ble hovedbeskjeftigelsen.

Tysland reiste hjem til Namsos, men dro stadig tilbake til Stjørdal for å spille med Circle Five.

Før konserten fredag stilte noen av musikkvennene opp på torget for å møte Terje Tysland under soundcheck'en.

Under møtet fredag signerte Terje Tysland en gammel gitar for Torbjørn Slettvold. Det var takk for en gitar Tysland skadet litt under oppholdet i Stjørdal for 47 år siden.

Terje Tysland signerte en gammel gitar for Torbjørn Slettvold. Det var takk for en gitar Tysland skadet litt under oppholdet i Stjørdal for 47 år siden. Foto: Bjørn Wærnes