–Jeg gleder meg veldig. Jeg er også veldig spent, sier Fabiola Niyumukiza fra Stjørdal.

Hun er en av en håndfull stjørdalinger som skal på hagefesten kongeparet har invitert til på dagen 25 år etter at kongeparet ble signet i Nidarosdomen.

Ære å bli invitert

Ordførerne i kommunene i Trøndelag har etter forespørsel fra Slottet foreslått personer kongeparet kanskje kunne tenke seg å ha med på fest. De fik streng beskjed av Slottet om ikke å diskutere utvalget med noen andre.

Deretter har de kongelige valgt ut gjester som de har invitert, blant annet alle ordførerne.

Etter det Bladet.no erfarer, er det en håndfull personer fra Stjørdal og like mange fra Meråker som skal på fest.

–Det er en stor ære å bli invitert. Da jeg spurte var det ingen som visste hvem de andre som er invitert er. Oi, jeg visste ikke at vi var så få, sier Niyumukiza.

Ser an været

Kongehuset skriver at kongeparet, kronprinsfamilien, prinsesse Märtha Louise med familie og Prinsesse Astrid, fru Ferner vil være til stede i selskapet.

Niyumukiza sier det kommer til å være spesielt å være så nær kongefamilien.

–Det er en ære å få stå noen meter fra kongen. Jeg gruer meg litt fordi jeg ikke vet hva jeg skal ha på meg enda. Det kommer an på været siden selskapet er ute. Det skal gå bra, sier Niyumukiza.

Åpnet døra for TV 2

Niyumukiza sier hun tror ordføreren kanskje foreslo henne som en mulig selskapsgjest til den kongelige hagefesten fordi hun åpnet hjemmet for halvannet år siden da TV 2 ville komme på besøk.

–Ordføreren og TV 2 km hjem til oss da de snakket om flyktninger og asylmottak. Kanskje det er derfor ordføreren foreslo navnet mitt? Jeg vet ikke ellers helt hvordan han kom på det, sier Niyumukiza.