– Jeg hilste på dronning Sonja. Hun og den danske dronningen sto på ski i Meråker for mange år siden. Jeg fortalte henne om hvordan jeg opplevde det. Hun husket det veldig godt, sier Leif Arne Aune.

Han sier han ikke skjønte noen ting da han fikk invitasjonen til kongelig hageselskap i Stiftsgårdsparken i Trondheim, men at det var utrolig artig å få møte de kongelige.

Snakket lenge med kronprinsparet

De inviterte fra Stjørdal sto like ved scenen under talene som ble holdt på festen. Kronprinsparet stoppet der like etterpå og snakket lenge med de heldige inviterte fra Stjørdal.

–Det er utrolig stor stas. Det har ikke gått opp for meg helt enda hvor stort det er å få være med på en fest som denne, sier Johnny Røkke.

Lette etter ordføreren fant statsministeren

Røkke forteller at de så etter ordfører Ivar Vigdenes da de ankom festen.

– Så sto regjeringen der. Den første vi traff var Erna Solberg. Plutselig sto bare statsministeren der, sier Røkke.

– Det er mange fjes her som man ser på tven, sier Aune.

– De er her alle sammen, sier ordfører Ivar Vigdenes.

Stortingspresidenten går forbi i bakgrunnen. Stortingsrepresentantene står spredt rundt i parken i alle retninger. Tv-personligheter, fotballspillere, foreningsledere og helt vanlige folk fra alle kommunene i Trøndelag.

Tok bilde med kronprinsen

Fabiola Niyoumukiza fikk foreviget møtet med kronprinsen med mobilkameraet. Det var kanskje ekstra artig å snakke med kronprinsparet lenge etterpå.

– Det var også veldig hyggelig å hilse på dronningen. Hun var veldig hyggelig.

Mye å se

Aune sier det er mye å se rundt på festen.

– Det er bare denne ene gangen man får være med på noe som dette. Man må nyte det og få med seg det som skjer. Det var veldig trivelig å møte de kongelige. Kronprinsparet er veldig hyggelige å snakke med, sier Leif Arne Aune.