–Det viktigste for meg når vi ser på strukturen for det nye fylket er at vi tenker på klima og miljø, sier Tommy Reinås.

Kommunestyrerepresentanten i Stjørdal, som sitter som den eneste representanten for Miljøpartiet i fylkestinget kommer til å være med på å ta mange beslutninger fremover.

Først i landet

Trøndelag fylke er det første fylket som skal slå seg sammen. Arbeidsutvalget på 15 politikere kommer til å få mange oppgaver fra fellesnemnda bestående av representantene i begge de to fylkestingene.

–Dette er upløyd mark. Det vil være en læringskurve for oss alle siden vi er først i landet. Arbeidsutvalget er et slags formannskap for fellesnemnda. Veldig mye skal på plass når man oppretter en ny fylkeskommune. Vi skal møtes minst en gang i måneden, sier Reinås.

Først og fremst trønder

Reinås har tre partifeller i fylkestinget i sør. Selv om han er den eneste nordtrønderen i partigruppa ble han likevel enstemmig valgt til å representere miljøpartiet i arbeidsutvalget.

–Først og fremst er jeg trønder. Alle skal dra i samme retning i løpet av denne prosessen. Når jeg er i Oslo sier jeg ikke at jeg er nordtrønder, vi er bare trøndere, sier Reinås.

Han mener at fylkesgrensa mellom nord og sør er oppkonstruert.

–Det er endelig på tide at vi kommer sammen igjen, sier Reinås.

Stjørdal blir sentrum

Representanten sier Stjørdal ikke har hevet retten sin i fylkessammenheng. Fra å ligge i utkanten av et fylke, blir Stjørdal nå liggende som et midtpunkt.

–Jeg tror tyngdepunktet flytter seg. Hvis jeg skal spå om fremtiden, håper jeg at Stjørdal skal være en regionshovedstad og en møteplass i fylkessammenheng om 20 år, sier Reinås.