Og turen fra Skogn, forbi Stjørdal til Trondheim som pilegrimer, hadde innfridd forventningene til kjæresteparene Jasmin og Dominik, Isabelle og Kevin fra Tyskland.

I alle fall hadde alt gått som en drøm helt fram til Stjørdal. Da vi fant gruppa som beveger seg til fots, hadde de stanset ved en liten flokk fjordinger ved veien på Hell. Før bilen var parkert var de gått med lange, raske skritt opp bakken til Malvikkrysset. Da var det ikke snakk om å snu og gå et par hundre meter tilbake. Ikke engang for Norges nasjonalhest.

Fem dager

– Vi har det litt travelt, vi må være i Trondheim innen i morgen kveld, måtte Kevin Schumacher forklare. Litt tid til en prat med lokalavisa, hadde de likevel.

– Vi så om dette på TV, i en dokumentar. Og tenkte at "Ja, det der kan vi faktisk gjøre!" Og så lette vi oss fram til St. Olavsleden på internett. De har en veldig bra nettside, hvor du kunne finne fram til steder å overnatte og planlegge reiseruta selv. Nå kom vi fra den gården, Ersgaard, og der var det veldig greit å sove, sier en og peker østover.

Gjengen fra Karlsruhe kom med fly til Værnes og tok til Skogn for å starte på leden, og gå den på fem dager. På veien har de gjort noen omkroker. Blant annet har de vært langt ut på Frosta og Valborg gård. Der fikk de organisert en båttur fra Tautra til Steinvikholmen og tilbake.

Ikke turistaktig

– En kjempefin tur. Vi har i det heletatt vært heldige. Det har vært fint vær alle dagene, med unntak av en dag med litt regn. Vi har fått sett mye, menneskene har vært hyggelige og maten har vært god. Vi liker å være pilegrimer. Vi gjorde ikke dette som religiøse personer, men det blir kanskje en bieffekt. I alle fall har vi hatt en tur som ikke har vært turistaktig. Ved å gå til fots, prate med folk og ta inn hos private har vi blitt litt kjent med kulturen. Reisen har også vært en sportslig utfordring, da vi har gått 20-25 kilometer om dagen med oppakning.