– Nå føler jeg meg mest av alt veldig mett, sa mesteren, i det han kunne heve pokalen stolt over hodet etter konkurransen som i år gikk av stabelen for femte gang.

– Det var close race mellom meg og han jeg satt ved siden av, men jeg klarte å ta i land seieren i oppløpet, sa den nykronede mesteren stolt.

Deltatt før

Plugge forteller at han har deltatt i konkurransen om den høythengende VM-tittelen før.

– Det gikk ikke særlig bra den gangen og jeg ble kvalm allerede tidlig i løypa. Men i år hadde jeg innarbeidet en ny taktikk hvor jeg spiser opp alt kjøttet først og så rett og slett drikker krafra til slutt. Jeg følte meg rimelig sikker på at jeg hadde kontroll og en god sjanse til å innta tronen.

Plugge forsikrer at det på tross av premien på fem liter av den trønderske nasjonalretten, ikke blir sodd til kvelds.

– Nei, nå må jeg ha en hviledag, avslutter verdensmesteren.

Femte året

Det er femte året at Fjellvukku arrangeres på Teveltunet. Ole Fredrik Haarsaker driver det populære senteret sammen med familien og totalt er det rundt 1000 personer som besøker senteret de to dagene Fjellvukku, på tross av navnet, varer.

– Med Fjellvukku markerer vi at sommeren starter og vi legger det gjerne til midtsommer, noe som passer fint siden vi er så nære Sverige. De er jo kjente for sin feiring av denne dagen, sier Haarsaker og forteller at det nå, med den lave kronekursen, har blitt flere svensker som finner veien til Teveltunet.

Tett program

De to dagene er spekket med aktiviteter for hele familien.

– Dette er et arrangement for alle, forsikrer Haarsaker.

– Vi har mye artig for ungene, som for eksempel ridning, hoppeslott, natursti og ansiktsmaling, i tillegg til en rekke konkurranser for hele familien. Vi har også em fest for de voksne lørdags kveld, sier verten og gjør seg klar til å være dommer i Midt-Norsk mesterskap i Motorsagtevling.