Det er eiendomsbesitter og eiendomsutvikler Tormod Salberg i Forr- Bo, som sier dette. På bordet har han lagt en rykende fersk illustrasjon over hvordan et sentrumskvartal i Gå-Gata kan utvikles. Det er kvartalet på søndre side av Kjøpmannsgata, hvor vi finner eiendommene 30 (Faghuset), 32(Torggården) og lengst øst 34 (Forenedegården eller tidligere «Cubusbygget»).

Tidlige tanker

Salberg understreker at den illustrasjonen han nå legger fram bare er en av mange mulige løsninger.

– Det vi her legger fram er tidlige tanker. Mange måter å løse dette på, men illustrasjonen vi her legger fram er en løsning vi mener kan være god for Stjørdal, sier Salberg.

– Og det en løsning som inneholder?

– Mulighetsstudien bygger på en klassisk kvartalsstruktur med åpne næringsarealer i første etasje, og med litt oppløste boligarealer i variable høyder i etasjene over. Det er lagt inn godt med grøntareal for de planlagte 100-150 enheter.

– Her er det stor variasjon i byggehøyde, fra 3 etasjer opp til 7?

– Et viktig moment er det å få mest mulig lys inn i Gå-Gata. Derfor 3 etasjer i bygningsmassen mot nord. Og også delvis ut mot E 14 har vi 4 etasjer, lys er i det hele tatt forsøkt ivaretatt. Og grønne areal og trær er også med og lager gode miljø. Vi skisserer også trær sør i kvartalet, mot E14.

– 7 etasjer også på bygg lengst vest, mot rundkjøringa på E14?

– I det sjuende plan som der er tegnet, så er det et areal på bare 200 kvadratmeter. Jeg gjentar dette er en illustrasjon vi mener er god. Framtida vil si hvordan dette virkelig blir.

Høyskole

Tanken er fri, og Salberg slipper den litt løs når det gjelder bygningsmassen lengst vest på dette arealet.

– Her kunne vi likt å få inn noe helt nytt, noe vi ikke har i sentrum i dag. Jeg tenker noe på IT-sida, det kan også være den bymessige delen av et Universitet, eller studentboliger som vil bidra til mer liv i bykjernen. Her kommer også Salberg inn og peker på hvor viktig det er å tilby publikum et godt utvalg i spisesteder, restauranter, noe vi har jobbet med i mange år allerede.

– Dette er gode alternativer til en stadig kritikk om tomme lokaler i sentrum, sier Salberg.

Bakvendt

– P-kjeller under hele kvartalet?

– Ja, reguleringsbestemmelsene vil nok si noe om det, men der vil vi bare følge bestemmelsen som vil måtte bli vedtatt.