- Jeg har lært meg selv å kaste med flue, og jeg hadde trent litt på forhånd, så det var ikke bare flaks at jeg fikk fisk på kroken. Men det var vanskelig fordi jeg fisket på en plass som var veldig «klabbåt», sier Kari Anita Furunes.

Mandag kveld dro hun i land en laks på 5,8 kilo på valdet til Renå gård i Meråker.

Første på flue

Mandagens laks er ikke den første Meråker-ordføreren har dratt opp av elva.

- Jeg har tatt laks før. Tidligere fisket jeg ganske mye, men da har jeg brukt sluk. Dette er min første på flue, sier Kari Anita Furunes.

Hun legger ikke skjul på at hun syns det var en stor opplevelse.

- Laksen var sprek, og jeg måtte kjøre den en stund. Jeg var også usikker på hvor godt den satt. Men til slutt måtte den gi seg, sier hun.

Saken fortsetter under bildet!

Meråker-ordfører Kari Anita Furunes med laksen på 5,8 kilo. Foto: Privat

For ungdom

Ordføreren fikk anledning til å være med  på Camp Villaks, et tiltak i regi av Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Norske Lakseelver. Målet er å få ungdom i alderen 15-18 år interessert i laksefiske.

Ni norske lakseelver er plukket ut til årets Camp Villaks, blant dem Stjørdalselva. Her har ungdom fra hele landet fått en innføring i laksefiskets edle, men samtidig ikke helt enkle kunst.

- Jeg syns det var stort å få oppleve gleden som ungdommene la for dagen ved å få være med på dette. Dessuten var de også så heldige at de landet fire fisker i løpet av de to dagene Camp Villaks i Stjørdalselva varte, sier Kari Anita Furunes.