En elev ved Meråker skole har vært savnet siden 19. mai.

– Jeg kan bekrefte at en av våre elever er savnet. Eleven har vært forsvunnet siden 19. mai, sier rektor Christian Fredrik Kolvik ved Meråker skole.

Han legger ikke skjul på at han er meget bekymret for hva som kan ha skjedd med eleven som er borte.

Kriseteam

Rektor varslet politiet og barnevernet umiddelbart etter at eleven forsvant. Samtidig har han informert de andre elevene og foreldrene på det klassetrinnet som eleven tilhørte. Han har også etablert et kriseteam til å håndtere situasjonen.

Det som gjør saken litt spesiell, er at eleven som er borte ikke er etnisk norsk, men har bodd fast i Meråker de siste tre årene, og skolen regner eleven som meråkerbygg.

Det som gjør rektor betenkt, er en følelse av at saken i starten ikke ble tatt helt alvorlig nettopp av den grunn.

– Hvis saken i starten ble lavere prioritert av den grunn, bekymrer det meg, sier han.

En elev ved Meråker skole har vært savnet siden 19. mai. Rektor Christian Fredrik Kolvik er bekymret for hva som kan ha skjedd. Foto: Arkiv Ivar Værnesbranden

Siste kontakt

– Situasjonen nå er denne: Vi vet at eleven fortsatt er savnet og etterlyst i hele Schengen-området. Fra telefonselskapet har vi fått bekreftet at vedkommende brukte mobilen sin den 27. mai – i Frankrike. Det er det siste vi vet, sier Tore Sparby, fungerende etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor.

Han sier også at elevens mor tok kontakt med lensmannskontoret i Meråker den 27. mai, samme dag som telefonen ble brukt i Frankrike.

– Rektor Christian Kolvik antyder at politiet kom sent på banen og kanskje ikke prioriterte den høyt nok i starten?

– Det er vanskelig for meg å svare på det ettersom jeg ikke var inne i saken på det tidspunktet. Kanskje hadde etnisk norske foreldre vært mer aktive. Men det blir uansett bare synsing. Vi kan ikke dra til Frankrike og lete. Men det er håp om at eleven kanskje kan bli fanget opp gjennom den etterlysingen som er sendt ut. I så fall blir vedkommende pågrepet og sendt tilbake, sier fungerende etterforskningsleder Tore Sparby.