Astrosa A/S, som produserer brød og kaker på Sutterøy, er konkurs. Eierne, Trond og Asbjørn Sæther meldte sjøl oppbud. 15 ansatte rammes.

– Det er for oss i denne saken viktig å presisere at Astrosa A/S er produksjonsselskapet på Sutterøy. Det betyr at produksjonen er stoppet, mens virksomhetene både utsalget på Hell Kjøpesenter og på Torgkvartalet, kjent som Holm Bakeri, fortsetter som før. Det vil si, brødvarene må disse utsalgene kjøpe fra andre bakeri, sier Trond Sæther, daglig leder i det konkursrammede Astrosa A/S. Navnet Astrosa fanger opp fornavnene bak brødrene Asbjørn og Trond Sæther.

Formkaker

Trond Sæther forteller at den første skikkelige knekken fikk de i fjor. En kunde bestilte et hav av formkaker.

– Vi fikk beskjed om bare å produsere og produsere. Vi kjørte flere skift, fikk beskjed om at det ikke var no. Så en fredag i fjor vår ringer kunden midt i produksjonen, etter et par måneder, og sier vi må stanse produksjonen. Akkurat den svei. Varelageret var fult, vi hadde tatt inn flere nye ansatte for å klare produksjonen. Der sto vi. Første halvår i fjor hadde vi et underskudd på 3 millioner, sier Sæther.

Etter første halvår i år er underskuddet for virksomheten i bakerilokalene på Sutterøy en halv million. Dette mener Sæther nå i andre halvår ville snudd til positive tall.

– Det er ei krevende tid vi har lagt bak oss. Vi kjenner på at nok er nok, og derfor meldte vi nå sjøl oppbud, sier Sæther.

Nye inn

Eiendommen, bakeriet på Sutterøy, rammes ikke av konkursen. Det er kun produksjonsselskapet, produksjonsutstyret, samt 15 ansatte som direkte blir berørt av konkursen.

– Hvordan er utsiktene for videre drift?

– Vi har vært og er fortsatt i dialog med interesserte, som ønsker å fortsette produksjonen i lokalene. Her gikk diskusjonen helt fram til siste helg. Vi kom da ikke i mål, og vi som eiere hadde da ikke mer tid å bruke, og meldte sjøl oppbud, sier Sæther.

Sæther presiserer at fortsatt er det interesserte som viser vilje til fortsatt bakerivirksomhet på Sutterøy, og forhandlinger pågår.

I mens er konkursbehandlinga i gang. Ovnene på Sutterøy er kalde. Advokat Line Gulbrandsen er oppnevnt som konkursbestyrer.