Politiet vil i løpet av torsdagen ta stilling til om de vil begjære fortsatt fengsling av den ene siktede i drapssaken i Lånke.

Mannen nekter for å ha noe med saken å gjøre. Han ble varetektsfengslet for to uker, og perioden går ut fredag.

– Vi vil ta stilling til om vi skal begjære videre varetekt for denne siktede i løpet av torsdagen, sier Annar Sparby som er konstituert lensmann i Stjørdal.

De tre andre som er siktet i saken, er varetektsfengslet i fire uker.

Nekter skyld

Alle de tre nekter for å ha noe med saken å gjøre. Det var natt til lørdag 9. juli en mann i tjueåra ble funnet død ved en bålplass i skogen i Lånke. Avdøde var påført skader som kan ha ført til at han døde.

Fire andre personer i alderen fra tjue til femti år ble pågrepet etter at mannen ble funnet død. De fire skal ha vært sammen med avdøde tidligere på kvelden. Alle fire er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Tekniske undersøkelser

Konstituert lensmann Annar Sparby er fortsatt tilbakeholden med detaljer fra etterforskningen. Undersøkelser på åstedet og hjemme hos flere av de siktede foregikk inntil tirsdag denne uka.

–Vi venter nå på resultatene av de tekniske undersøkelsene, sier Sparby.

Den taktiske etterforskningen har hittil dreid seg om avhør av de fire siktede og andre vitner. Alle fire nekter for å ha noe med skadene på avdøde å gjøre.

Holdes adskilt

Etter pågripelsen har de fire siktede vært holdt adskilt i fengselet slik at de ikke får mulighet til å snakke sammen og samkjøre sine forklaringer.

I løpet av de siste dagene har etterforskerne gjennomført flere avhør av de siktede. Det har foregått på den måten at de siktede har fått forklare seg fritt om det som skjedde.

–Etter hvert som vi nå får resultater av de tekniske undersøkelsene, vil avhørene bli mer detaljerte og de siktede vil få konkrete spørsmål å svare på, sier Sparby.

Han ønsker ikke å komme inn på hva politiet har avdekket så langt i etterforskningen og hva de siktede vil bli konfrontert med under avhørene som kommer.

De fem mennene fra Litauen jobbet sammen i Stjørdal. Flere av dem var ansatt i samme firma.

Alle blir beskrevet som pålitelige og stødige medarbeidere.