– Jeg fikk aldri mulighet til verken fornyet leiekontrakt eller til å selge meg ut. Jeg føler meg dolket i ryggen, sier Jorun Dalsnes.

For to og et halvt år siden trakk Torgkvartalet inn den langsiktige kontrakten til Dalsnes med begrunnelse at det kunne blir rokkeringer i senteret. Torgkvartalet sto foran utvidelse. Flere butikker opplevde det samme. Kontrakten ble gjort ettårig. Jorun Dalsnes og kjeden Skin Tonic var klar til å oppgradere parfymeriet og bli med videre, men fikk i korrespondansen etter hvert den oppfatningen at det ikke skulle være noe parfymeriutsalg i senteret.

Overtar kundene

Så viser det seg at utleier har leid ut Makeup sine lokaler til Kicks, som i tillegg får leie en del av arealet til Pizzabaren.

"..Kicks er en svensk parfymerikjede som jobber for å få økte markedsandeler i Norge og Trøndelag. Etter det som er opplyst har kjeden gått inn med penger i ombyggingen av Torgkartalet for å få tilgang til Makeups lokaler og kunder." "Utleier har på denne måten solgt Makeup sin goodwill og kundemasse til en konkurrerende bedrift," skriver advokat Roar Kjøsnes i et brev til Torgkvartalets eiere.

–Dette er brudd på god forretningsetikk, sier Jorun Dalsnes. Hun gir opp parfymeriet i senteret, men krever erstatning.

– Holdt i god tro

Vanlig praksis er at butikker som har bygd opp en virksomhet over tid og drevet bra får solgt seg ut, mener hun.

– Andre butikker  i Torgkvartalet har gjort det. I mitt tilfelle har de holdt meg i god tro og trenert, slik at jeg til slutt står uten kontrakt og heller ikke får fortsette. De tar mine verdier for å oppgradere kjøpesenteret. Det er temmelig drøyt, sier Dalsnes.

– Hva hadde butikken vært verd, med en kontrakt?

– Jeg kunne forventet å ha fått rundt 1,5 mill. Av det jeg har jobbet og slitt for, er ingen ting igjen. De har ikke bare tatt fra meg arbeidet. De har tatt fra meg pensjonen. Faktisk pådrar jeg meg gjeld. Og det er tre ansatte som har måttet finne seg noe annet å gjøre.

Omsetningsøkning

Før jul i 2015 var butikken på "10 på topplista" over butikker i senteret med størst omsetningsvekst.

– Hadde det vært det at jeg hadde drevet dårlig. Men parfymeriet har gått bra. Fredrik & Lousia/Skin Tonic er heller ingen kjede som står tilbake for Kicks. Vi tar markedsandeler fra dem i de store kjøpesentrene på Østlandet. De er i framvekst i hele landet og ledende i Trøndelag, sier Dalsnes.

For tiden er hun sykmeldt.

– Jeg hadde tenkt at jeg var sterkere og at jeg skulle stå i det, men det har vært stor belastning. Jeg har jobbet hard for å innfri forpliktelsene overfor ansatte og begrense tapet. I tillegg har det vært en en aktivitet rundt butikken som ikke har gjort ting enklere, sier Dalsnes.

Takker kundene

Hun understreker imidlertid at hun vil gjøre alt for å avrunde på en anstendig måte overfor ansatte og kunder.

– Jeg vil takke kundene som har gitt meg mye gjennom disse årene. Jeg vil savne dem. Og det er viktig å få sagt at alle som har gavekort eller tilgodelapper må komme innom og få produkter, avslutter Jorun Dalsnes som får støtte fra kjeden.

– Vi mener vi har det riktige parfymerikonseptet for Stjørdal, og hadde ønsket at Jorun hadde fått fortsette i Torgkvartalet. Vi hadde forventet at vi ville få legge inn en ny søknad når det nye senteret var ferdig. Det er overraskende at det kom inn et nytt konsept så tidlig i prosessen. Vi ser at Jorun kommer uheldig ut av det hele. Men hun er ei dyktig dame, så vi håper hun kommer i gang med et nytt parfymeri på Stjørdal, sier kjedeleder Kathrine Lehn Solbakken i Skin Tonic, Trøndelag.

Har ingen kommentar

- Det foreligger en leiekontrakt mellom to parter, og den er oppsigelig med 12 måneders varsel.

Utover dette har senterleder Hugo Dønjar ingen kommentar eller svar på spørsmål om saken.