Rektor ved Meråker skole, Christian Fredrik Kolvik, etterlyste nylig gjennom Stjørdalens blad, større innsats fra politiet for å finne den savnede jenta. Han undrer seg over om det ville ha blitt gjort mer for å finne eleven, dersom hun hadde vært etnisk norsk. Fagleder for etterforskning ved Stjørdal lensmannskontor, Annar Sparby, avviser dette.

LES OGSÅ: Skoleelev fra Meråker savnet siden mai

– Vi forholder oss til mors ønsker og ikke til rektor ved Meråker skole, sier han.

Tilfeldig

Politiet etterforsker saken etter gjeldende prosedyrer.

– Jentas telefon ble sist benyttet i Frankrike. Der har vi imidlertid ikke jurisdiksjon og dermed må vi koble på Interpol, sier Sparby og innrømmer at det kan være tilfeldig om jenta blir funnet eller ikke.

– Det fungerer på den måten at hun enten må komme i klammeri med politiet, eller for eksempel forsøke å forlate landet for å bli oppdaget. Det er nå ikke en aktiv etterforskning, men en etterlysning, sier han.

Vil ikke ha oppstyr

Sparbu forteller at jentas mor ikke ønsker oppstyr om saken og at dette er grunnen til at den ikke figurerer mer i media.

– Det er forskjell på hvordan man velger å håndtere en slik situasjon og familien har valgt å holde en lav profil.

Storbritannia

Informasjon tyder på at jenta kan ha forlatt Frankrike og tatt turen over kanalen til Storbritannia, før Interpol ble koblet inn.

– Dette er imidlertid ikke noe vi har kunnet verifisere, sier Sparby.

– Det er ingen ting som tyder på at noe skal ha tilstøtt henne, men heller at hun har reist frivillig. Etterlysningen er etter mors ønske og selv om hun ikke kommer til rette innen den tid, vil saken opphøre den dagen jenta er 18 år, sier han.