Det var mange hadde funnet veien til minnemonumentet ved Ole Vig skole, for å minnes og  markere sin støtte til pårørende etter tragedien som rammet hele Norge for fem år siden.

Markeringen ble åpnet av leder for Komite Levekår, Leif Eggen, som oppfordret til ett minutts stillhet for å reflektere over de mange nylige terrorangrep mot sivile mål over hele verden. Sammen med Kjersti Løvik fra Røde kors hjelpekorps, la han ned krans på monumentet.

– Alexander Eriksen, gutten fra Stjørdal som ble skutt og drept på Utøya, var hjelpekorpser, kunne Løvik fortelle etter seremonien.

– Han var en engasjert ung mann som vi savner hver eneste dag.

Rammer over alt

Kommunestyrerepresentant for Ap, Torger Størseth, holdt tale på vegne av støttegruppa for etterlatte i Nord-Trøndelag og la vekt på at vi i Norge spesielt bør være klar over at fundamentalisme og fanatisme kan oppstå i alle religioner og politiske fløyer.

Hat

Også Frivilligsentralen Stjørdal valgte å markere støtte under arrangementet, og mange av brukerne møtte opp for å vise sin solidaritet med de etterlatte. Leder Hanne Myrvang sa at vi alle må kjempe mot hatet i talen hun holdt, før også hun la ned krans.

Kjærlighet

Ann Kristin Andersson sang Kjærlighet av Vladimir Cosma, oversatt til norsk av Egil Tofte, før de fremmøtte la ned blomster ved bautaen.