– Foreløpig har vi klar en 1,5 kilometer lang treningsløype, for nybegynnere, øst for Högfjällshotellet, men vi har også bygd ferdig en løype langs den gamle materialvegen, fra Storlien sentrum, og frem til E14, rett overfor riksgrensen. På andre siden av E14, skal vi sammen med Rypetoppen bygge en velodromlignende løype med svinger og doseringer, ned mot Teveltunet, sier sier en entusiastisk Ronny Juhlin.

De har engasjert en av verdens beste løypebyggere, Ulf Olavsson fra selskapet Trial Solution, som blant annet har bygd Åre Bikepark. Dette er ment å bli løyper for hele familien, hevder Juhlin.

Enafors - Grova

Men det stopper ikke her.

– Vi skal også bygge løype rundt halvparten av Norra Sandtjärn, sør for Tollstasjonen, videre opp på bergkammen i retning Steinfjellet, og derfra ned til E14. Her blir det delvis plankeløype og delvis berg og sti. Storvallen kobler seg også på med løype fra Storliens Fjällgård, og via Svarttjärn. Videre fra Storvallen, kan man ta inn på Kungsläden, og sykle helt til Blåhammerstugan, og gjerne enda lenger om man vil. Dessverre får vi ikke anvende grusveien fra Storlien til Visjön, så det jobbes med et annet alternativ fra Enafors til Storvallen. På norsk side jobbes det med løype fra Teveldalen til Fagerlia, via Teveldal stasjon, og langs den gamle materialvegen derifra til Kopperå.

– Åre kommune er veldig positiv til tiltaket, og vi har også jobbet godt opp mot Meråker kommune og Torbjørn Berg Strømstad i tre år nå. Selv om det er et hårete mål, så er det lov å si at det endelige målet er å kunne sykle fra kyst til kyst, forteller en fortsatt like entusiastisk, Ronny Juhlin,

Satses på Högfjällshotellet igjen

– Vi har mer folk på Storlien om sommeren enn noen gang før, hevder Juhlin, men vi må få folk til å bo her noen dager. Da kreves flere tilbud, ala Rypetoppen.

– Så det gamle ærverdige Högfjällshotellet har fortsatt en fremtid?

– Ja, bevares. Vi har investert i nye møbler til 60 rom, svømmebassenget er oppgradert, og i tillegg er det investert 10 millioner i infrastruktur.

Pumptrack

– Sist fredag fikk Storlien sentrum et nytt trekkplaster. Da kunne Ronny Juhlin nemlig åpne den nye «Pumptracken», som er ei slags kuleløype for sykkel, der poenget er å komme seg frem ved hjelp av gravitasjonskraft og opp- og ned-bevegelser på sykkelen.