– Vi satser på å åpne så fort som mulig, sier Alf Joachim Vennatrø.

Han leder Vennatrøgruppen som eier og driver kjøpesenteret midt i sentrum av Stjørdal.

Den nye nedkjøringen mot Stokmovegen på sørsida av kjøpesenteret blir midlertidig mens den nye fløya av Torgkvartalet bygges. Den nye delen av kjøpesenteret skal stå ferdig til høsten neste år.

Den nye nedkjøringen er nå ferdig asfaltert og praktisk talt klar til bruk.

– Nå venter vi bare på de nye portene til den midlertidige innkjøringen, sier Alf Joachim Vennatrø.

Han håper de nye portene vil være på plass i løpet av en ukes tid slik at nedkjøringen kan åpnes tidlig i august. Parkeringskjelleren under Torgkvartalet har rundt tre hundre parkeringsplasser der kundene kan parkere gratis.

Samtidig er Vennatrøgruppen i ferd med å forberede nye gratis parkeringsplasser på bakkeplan tomta like øst for torgkvartalet. Her står det i dag fire elde bolighus som skal rives.

– Vi har nå søkt kommunen om tillatelse til å bruke disse tomtene til midlertidige parkeringsplasser, sier Alf Joachim Vennatrø. Riving og planering av parkeringsplassene starter straks kommunen gir tillatelse til det.

På sikt vil også denne sentrumstomta bli bygget ut. Men når det kan skje og hva som skal bygges her, er det ifølge Vennatrø for tidlig å si noe om ennå.

– Men dere har lovt gratis parkering her når tomta er planert?

– Det blir det, sier Alf Joachim Vennatrø.

Utgravingen av tomta til den nye fløya på Toirgkvartalet er kommet godt i gang. Her skal det også bygges en større parkeringskjeller.

Når anlegget er ferdig, får parkeringskjellerne under kjøpesenteret felles nedkjøring på Husbyjordet sammen med parkeringskjellerne under parken og kulturhuset Kimen.

Her har Stjørdal kommune planer om å bygge et avansert underjordisk veikryss som skal fordele trafikken til de forskjellige delene av parkeringsanlegget UN der jorda.