Stjørdal

Jan Erik Sundøy

Spørsmålet kommer fra rullestolbruker Leif R. Ekren. Han er leder av det kommunale rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Stjørdal.

Forsvant

Ekren registrerer at de to parkeringsplassene for funksjonshemmede på hver side av den sørøstligste inngangen til kjøpesenteret Torgkvartalet er fjernet.

Ekren føler at folk med nedsatt funksjonsevne blir skviset under de kaotiske parkeringsforholdene som nå råder i sentrum av Stjørdal.

Lederen av det kommunale rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne har fått flere henvendelser fra funksjonshemmede som ikke finner parkeringsplasser.

Ekren er selv bevegelseshemmet og helt avhengig av rullestol. Han kjører rundt i sentrum i Stjørdal med en elektrisk drevet sak som han sier er til stor nytte. Ekren opplever det som at det blir stadig vanskeligere for folk som er avhengig av hjelpemidler, å komme fram i sentrum av Stjørdal.

Flittig brukt

Fjerningen av parkeringsplasser for funksjonshemmede på et av de mest sentrale stedene i sentrum, er bare ett eksempel.

–De to parkeringsplassene like ved inngangen til Torgkvartalet ble flittig brukt av funksjonshemmede som for eksempel skulle til legetime i senteret, sier Ekren.

Han peker på at det er flere leger, tannleger og fysioterapeuter som har kontorer i kjøpesenteret.

Ekren sier han er klar over at eiendomsforholdene i sentrumskjernen av Stjørdal ikke er spesielt innlysende. De aktuelle parkeringsplassene like ved kjøpesenteret, tilhører ikke Torgkvartalet, men en annen grunneier.

–Vi i rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne oppfordrer de ulike eierne i sentrum av Stjørdal til å samarbeide og finne gode løsninger. Skjer ikke det, må kanskje kommunen bruke mer bestemte virkemidler, tror Ekren.

Som leder av rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne er han kjent med det arbeidet som Stjørdal kommune nå gjør for å skape et ens og oversiktlig parkeringsregime i sentrum av Stjørdal. Ekren oppfordrer alle som eier eiendommer og driver næringsvirksomhet i sentrum til å være med.

Byggeaktivitet

Som politiker er Leif Ekren veldig glad for at Stjørdal vokser. Det fører til byggeaktivitet og ulemper for mange grupper mens bygging pågår. Akkurat nå er det forholdene rundt Torgkvartalet midt i Sentrum som framstår som mest uoversiktlig.

Det opplever Ekren selv samtidig som han stadig får henvendelser fra andre funksjonshemmede som bruker sentrum av Stjørdal.

jan.erik@bladet.no

905 86 311