- Jeg begynte vel å turne fordi mamma meldte meg på da jeg var liten. Jeg var vel 8 år når jeg tenker meg om, forteller Trond Hernes til Blad-Sporten.

- Jeg liker utfordringer og få gjort noe utenfor komfortsonen min, så derfor passer turn helt perfekt for meg.

Vil bli best

Når man konkurrer trenger man mye motivasjon og man trenger å klare å bryte gjennom nervene. Trond forteller at motivasjonen hans rett og slett er alle de andre utøverne som er bedre enn ham selv.

- Jeg er et konkurransemenneske, og jeg innrømmer at det er ganske kult å være best. Når noen er bedre enn meg, får jeg motivasjon nok til å trene mere og bli enda bedre enn dem. Jeg har mer enn nok av nerver rett før en konkurranse, og jeg blir redd for å ødelegge for de andre på laget samt at jeg ikke skal få til de øvelsene jeg har lært meg på trening.”

Pendler på trening

Trond bor i Hegra og skal begynne på Ole Vig Videregående Skole til høsten. Han må ta bussen fra Hell til Malvik for å komme seg på trening.

- Jeg begynte å turne for SBT (Stjørdals Blink Turngruppe), men etter hvert ønsket jeg å få litt større og flere utfordringer” sier Trond.

- På Malvik RG og turn har jeg mange venner. Vi er en veldig samlet gjeng og samholdet i gruppen er veldig bra. Her er alle venner” sier Trond engasjert.

Fire ganger i uken

Malvik RG og turn trener 2-3 timer fire ganger i uken.

- Mine ambisjoner for fremtiden er vel egentlig å bare bli så god som over hodet mulig, å bli best. Men hvis jeg skal se bort i fra turningen skal jeg få meg en bra jobb, for det er jo også viktig, forteller Trond Hernes til Blad-Sporten.

”Det aller beste med å turne er å lære seg noe nytt. Den følelsen av å mestre noe er helt ubeskrivelig. Men jeg innrømmer at jeg kan bli lei av turningen innimellom hvis det er en ting/øvelse jeg over hodet ikke behersker eller klarer” sier Trond.

”Den følelsen jeg fikk da jeg fant ut at vi hadde blitt norgesmestere i Team Gym var helt ubeskrivelig!” forteller en ivrig Trond. ”Jeg sitter fortsatt igjen med den sterke følelsen og jeg kommer aldri til å glemme denne dagen.”

Håper på landslagsplass

I sommerferien har Trond planer om å jobbe litt for han har skaffet seg sommerjobb på Hell Sag og Høvleri.

- I sommerferien skal jeg trene med Malvik RG og turn to ganger i uka og ellers bare slappe av og være med venner. Jeg har også et håp om at jeg kan få være med på landslagssamling. Vi har allerede hatt uttaket, men får ikke vite resultatet før senere i juli. Det blir spennende og jeg krysser både tær og fingre for at jeg kommer med. Men nå er det bare å vente og se, avslutter Trond Hernes.