Det er hovedtrekkene i forslaget til reguleringsplan som PKA Arkitekter nå jobber med på vegne av utbyggingsselskapet Nidaros Eiendom. Forslaget er sendt inn til Stjørdal kommune.

Nederst i Kjøpmannsgata

Det handler om eiendommen Kjøpmannsgata 5 på hjørnet mellom Kjøpmannsgata og Wergelandsvegen. Her holder blant andre en kinarestaurant og Bamses pub til i dag.

PKA Arkitekter har levert inn en foreløpig planbeskrivelse for arbeidet de nå er i gang med, til Stjørdal kommune. Arkitektfirmaet utfører jobben på vegne av Nidaros Næring som står som tiltakshaver.

Fortetting

I den gamle sentrumsplanen forutsetter at den gamle bebyggelsen i kvartalet blir bevart. Men gamle bygg er revet på tomtene rundt.

Triangel Park som nå er under oppføring, er nærmeste nabo til Kjøpmannsgata 5. Dette nybygget får seks etasjer og blir Stjørdals foreløpig høyeste boligbygg.

Stjørdal kommune og politikerne er nå i gang med å utarbeide en ny sentrumsplan for Stjørdal. Her er forutsetningen enda mer fortetting av bebyggelsen. Et argument er å spare matjord i utkantene av sentrumsområdet.

Næring i første

Nidaros Næring ønsker å legge til rette både for næringsvirksomhet og boliger på eiendommen Kjøpmannsgata 5. De skisserer inntil seks etasjer som nabobygget med næringsvirksomhet i første etasje og boliger over.

Utbyggerne regner med å få plass til mellom 30 og 40 boliger i tillegg til næringslokaler på 900 kvadratmeter på grunnplanet.

Det legges opp til parkering i kjelleren under n nybygget.

PKA Arkitekter foreslår varierte høyder på boligfløyene med seks og fire etasjer fordelt på tre «bygg »over næringsetasjen.

Grillplass på taket

Da dannes det naturlige uteplasser med felles uteoppholdsarealer på taket av næringsdeleKravene til uteopphold blir tilfredsstilt gjennom balkonger, takhager og uteområder på taket av næringsdelen.

Her skisseres både kjøkkenhage og felles grillplass for beboerne. Samlet uteareal blir 25 kvadrat per bolig i komplekset.

På bakkeplan planlegges det nedsenkede oppsamlingsenheter for avfall.

Bygningskarakteren blir den samme som i Triangel Park på nabotomta i Kjøpmannsgata 7, ifølge søknaden som er levert inn til Stjørdal kommune. Triangel park bygges i seks etasjer med fire boligetasjer oppå to etasjer med næringslokaler.

I Kjøpmannsgata 5 planlegges det en næringsetasje på grunnplanet.

Ønsker innspill

Utbygger og PKA Arkitekter skriver at de nå ønsker innspill til utviklingsplanene. Målet er å legge fram forslag til reguleringsplan for kvartalet.

Det er politikerne som har det siste ordet når det handler om reguleringsplaner.

Her planlegges et større nybygg med boliger og forretningslokaler på grunnplanet. Foto: Jan Erik Sundoy