– Meråker kirke og kirkegården er et av landemerkene i spillet, og spillere som kommer for å innta dette, har kjørt over gravsteder med både sykler og biler. Enkelte har til og med parkert på gravsteder.

Pokèmon Go er et mobilspill som har tatt verden med storm, og som nettopp har inntatt Norge. Spillet går ut på å samle, trene opp og konkurrere med pokèmon. Konkurransen er en viktig del av spillet, som handler om å innta landemerker som blant annet attraksjoner og severdigheter. Spillerne beveger seg rundt i den virkelige verden med mobilen, og kan gjennom den fange de pokèmon som dukker opp på skjermen.

Respektløshet

Øverkil er rystet over respektløsheten, som enkelte viser.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra pårørende som har mistet sine kjære, og som i sin sorg blir forstyrret av uhøvlet adferd fra pokèmonspillere. Dette er respektløs adferd som kjøring, løping, hoiing og skriking. Vi har ingenting i mot lek og moro, men folk må ta hensyn og vise respekt for andre.

Kirkegårdsarbeideren har sendt mail til spillutvikleren i U.S.A. om å fjerne pokèmonene fra kirkegårdene, men har ennå ikke fått svar.

– Jeg vet at flere kirkegårder sliter med det samme problemet. De kan heller plassere pokèmoner på skoler. I ferietiden er det ingen der, og ingen som blir forstyrret. Her har vi begravelser i sommer, med gravde tildekte graver som man kan falle ned i om man for eksempel sykler over dem.

Spillere kan bli bortvist

–Hvis problemet fortsetter, ser vi oss nødt til å bortvise pokèmonspillere som forstyrrer. Som sagt så er det trivelig med latter og munterhet, men alt til sin tid, avslutter Tore Øverkil.

Ikke i Stjørdal

Arbeidsleder Johan Hofstad i Stjørdal Kirkelig Fellesråd uttaler på telefon, at han ikke har observert eller fått tilbakemelding om forstyrrelser i forbindelse med pokèmonspillere, på kirkegårder i Stjørdal.

Tore Øverkil reagerer på mange spillhungrige som ferdes på kirkegården. Foto: Ivar Værnesbranden