Hun har en populær konto på bildedelingsappen Instagram, torost1, hvor hun har over 1000 følgere og får et hundretalls likerklikk på hvert bilde. Torunn er lærer og bor fast på Østlandet, men synes det er noe helt eget ved å jogge i Stjørdal.

Trenger ikke superkondis

–Jeg har alltid med meg joggeskoa når jeg kommer hit, for jeg elsker å løpe her. Visst har vi fint turterreng og flate asfaltrunder i indre Østfold også, men det er noe helt eget å kunne ta seg en løpetur i Stjørdal, sier hun.

Torunn jogger to til fire ganger i uka, men sier det er mange på hennes alder som er i bedre form enn henne. Hun prøver likevel alltid å komme seg ut et par ganger i uka, selv de dagene hvor dørstokkmila kjennes uoverkommelig.

–De beste turene har jeg nok når jeg egentlig sliter med å komme meg ut døra, men bryter meg over den berømte dørstokkmila og kjenner på at det faktisk gjør bedre enn å velge sofaen. Jeg slapper av når jeg løper. Det er da jeg henter energi, sier Torunn.

Inspirasjon og motivasjon

Det at hun tar bilder i løpet av turen, og får mange gode tilbakemeldinger på disse når hun publiserer dem på Instagram, hjelper også veldig på motivasjonen.

–Det er viktig å ta seg tid til å nyte utsikt, lukte på og lytte til naturen, og det hjelper veldig å ta bilder underveis. Da tar jeg meg tid til å forevige øyeblikk og detaljer på løpeturer som jeg ikke alltid oppdager ellers i en travel hverdag, forklarer Torunn.

Torunn har ikke noe klart svar på hvorfor hun har fått så mange følgere på Instagram, og så mye positiv respons på bildene hun legger ut.

–Hvorfor jeg har over tusen følger på Instagram har jeg ingen formening om. Men hvis mine følgere er som meg, så henter de inspirasjon fra andre til å komme seg ut og røre på seg. Det er i alle fall mitt ønske, at enda flere skal finne gleden i å være aktiv ute i naturen. Det gjør så godt, både for kroppen og hodet, sier hun.

De beste stjørdalsløypene er:

Remarka

Når Torunn skal velge ut de beste rutene å jogge i Stjørdalsområdet havner Remarka på toppen av lista.

–Jeg trives aller best i Remarka, og tar gjerne runden rundt Husåsen. Det er godt å løpe i variert terreng og på mykt underlag, sier mosjonisten.

Sentrumsnært

Men hun legger til at det også kan være greit med flatere løyper som er mer sentrumsnære.

–For å få litt variasjon, kan jeg godt løpe bortover mot Mæle gård, over Haraldreina til Værnes kirke og tilbake til sentrum igjen. Der er det flatt og fint, og supert for de som ønsker å løpe litt raskt også.

Sandskogan

Ellers nevner hun også Sandskogan, hvor hun som liten husker å mene at skogen aldri tok slutt.

–Jeg husker veldig godt første gang jeg som lita jente skulle gå gjennom Sandskogan. Jeg trodde aldri jeg skulle komme til den andre enden for det var så utrolig langt. Nå ser jeg verdien av for eksempel av å løpe intervalløkt på strekningen. Det gjorde vi også på 80-tallet med håndballaget.

Blakstadbakken

Den siste løypen hun vil nevne er opp Blakstadbakken, over Remyra og ned til Sentrum igjen.

–Den er veldig tøff oppover, men helt fantastisk å løpe med den utsikten du får nedover igjen, sier Torunn.