Familien Melin fra Sundsvall har bodd på Flora Camping og fisket laks i Stjørdalselva sammenhengende i 29 år. Sønnen Magnus (30) var bare seks år da han dro opp sin første laks ved Flora Camping. Siden er det blitt mange fine fisker på han også.

Pers på 19 kilo

Gubben sjøl, Pelle Melin er byggmester i Sundsvall og har en personlig rekord som fisker i Stjørdalselva fra 2009 med en laks på 19 kg som han landet på Avelsgård/ Kringen 3.juni.

– Du husker datoer?

– Nei, det gjør jeg ikke. Men 3.juni i 2009 er brent inn i hukommelsen! Man glemmer ikke slike hendelser. Nitten kilo laks opp av elva, vet du!

19 kilo tilsammen

Og 19 kg. laks opp av elva ble det også denne gangen. Når alle tre laksene var veid viste vekta 19,2 kg, fordelt på 7,8 – 6,4 - 5 kg.

– Hvilke fluer bruker dere?

– De har jeg bundet selv, svarer Pelle Melin.

– Får du mye skryt når kona og sønnen tar laks på fluer du selv har bundet?

– Nei, så menn. Men jeg får stadig kjeft for fluene mine er for dårlige når laksen ikke vil ta dem.

Hele ferien

– Hvor mye av ferien bruker dere i Stjørdalselva?

– Vi bruker all vår ferie her i Flora. Det har vi gjort i mange år. Vi er med på starten, første juni og fisker ei uke. Og så er vi her igjen fjorten dager i juli, og så blir det noen uker i august også.

– Det er blitt mye laks etter hvert. Hvordan blir den servert?

– Vi får den røykt her i Stjørdal, forteller Laila Melin. Det er ingen som røyker fisk hjemme i Sundsvall. Og så gir vi bort mye til venner og kjente. Laks er også meget populær som gebursdagsgaver.

Kommer tilbake

– Tretti år som fiskere ved Flora Camping neste år. Er dere på plass?

– Ja, det er vi vel. Det er vel ingen grunn til å holde seg hjemme da heller. Vi liker oss her i Flora og slapper av. Og stresset i forbindelse med å lande laks, det er en god stress. Vi sover godt etterpå!

Her er familien Melin med en times fangst en fredag i juli 2016. Fv. Magnus med laks på 5 kg. Laila med en på 6,4 og Pelle med den tyngste på 7,8 kg. Foto: Privat Foto: Foto: Privat