Konstituert stjørdalslensmann Annar Sparby og hans kolleger velger å holde kortene tett inntil brystet i denne fasen av etterforskningen i det som kan være en drapssak.

Fire menn fra Litauen er siktet for kroppsskade med døden til følge etter at en arbeidskompis av mennene ble funnet skadet og død ved en bålplass i skogen i Lånke lørdag 9. juli. Avdøde var en mann i tjueårsalderen, også han fra Litauen.

Nekter straffskyld

Politiet pågrep kort tid etterpå fire menn i alderen 28, 32, 43 og 48 gamle. Alle er siktet for å ha utført eller medvirket til grov kroppsskade som førte til at en person mistet livet. Alle de fire nekter straffskyld.

De fire siktede sitter nå i varetekt der de er isolert slik at de ikke får tilgang til opplysninger om saken eller mulighet til å samordne sine forklaringer. Varetektsperioden for de tre går ut til neste helg.

–Kan du bekrefte at politiet har funnet en øks på åstedet som kan være brukt under ugjerningen?

–Det kan jeg ikke kommentere, sier konstituert lensmann Annar Sparby.

Han forklarer at politiet jobber både med teknisk og taktisk etterforskning. Politiet ønsker å danne seg et så sikkert bilde som mulig av det som skjedde før de går ut til offentligheten med detaljer i saken.

Alt politiet nøyer seg med å slå fast i denne omgangen, er at skadene avdøde var påført, er forenlig med årsaken til at han døde.

De fire pågrepne er siktet for å ha påført avdøde skadene eller medvirket til det.