Det skjedde i Smutthullet i Stjørdalselva, tirsdag kveld i 19.30 tida. Morten Nygård fra Lånke fisket sammen med sine to sønner, Jan Halvard og Sondre, som tilskuere.

Nygård brukte flue med dupp og kastet oppover i elva da han fikk se ryggfinnene på en laks som forfulgte flua og som rett etter slo på. Og den satt.

–Det ble mye ståhei mens jeg kjørte laksen, forteller Morten Nygård.

–Jeg kjente den var stor, og det ble en spennende seanse mens jeg sveivet inn og guttene skulle se om det var en hann- eller hunnlaks . Jeg var heldig den ikke forlot hølen. Det var mye gragg i veien for å følge med på bredden.

Hannlaks

Plutselig hoppet fisken og karene kunne se den typiske underkjeften som kjennetegner hann-lakser. Da ble det for alvor spennende.

–Vi hadde hverken håv eller klepp med,og etter et kvarters tid fikk jeg kjørt den på grunnere vann inne ved bredden og her var det sønnenes jobb å få storlaksen på det tørre. Den ble landet med bare hendene, sier Nygård.

–Det var en pen hannlaks som ble veid til 17,8 kg ved laksebørsen. Det manglet bare noe over 200 gram for å ha blitt årsbeste så langt i år.

Litt feiring

–Skal det feires i kveld?

–Jeg kjenner på kroppen at et eller annet må gjøres. Jeg har ferie så det kan nok bli litt sein leggetid i kveld, sa en nokså opprømt men veldig glad laksefisker.

Laksen skal røykes i Lånke.

–Laksen skal røykes hos Gladlaksen i Lånke og vi skal nok finne begivenheter hvor den skal nytes. Men du verden, blodpumpa har ikke roa seg riktig enda. Men dette var moro til gangs, sa en meget lykkelig fisker før han fikk fangsten i bilen.