Ada Sofie Austegard, grunnleggeren av Stine Sofies Stiftelse, holder foredrag på Scandic Hell mandag 12. september.

Ada Sofie Austegard, grunnleggeren av Stine Sofies Stiftelse, holder foredrag på Scandic Hell mandag 12. september.

– Ada Sofie er virkelig en pårørende

Grunnleggeren av Stine Sofies Stiftelse holder foredrag på Scandic Hell.

N.K.S. Veiledningssenter for pårørende i Midt-Norge, som holder hus i Skolegata i Stjørdal, inviterer til dagskonferansen «Barndommen kommer ikke i reprise» på Scandic mandag 12. september.

Ada Sofie Austegard og Kristin Myrmel holder foredrag.

– Vi er fornøyde med programmet. Det blir veldig spennende å høre hva de har å si, sier Karin Tuvmarken. Hun er daglig leder ved N.K.S. Veiledningssenter for pårørende i Midt-Norge.

Baneheia

Ada Sofie Austegard grunnla Stine Sofies Stiftelse i august i 2000, bare måneder etter at datteren ble drept i Baneheia. I mai i år åpnet Stine Sofie Senteret i Grimstad, driftet av stiftelsen. Dette er verdens første mestringssenter for voldsutsatte barn og unge.

Austegard og stiftelsen har mottatt en rekke priser, blant annet Kongens fortjenestemedalje i gull.

– Det er første gang hun er i Trøndelag og holder foredrag. Ada Sofie er virkelig en pårørende, sier Tuvmarken.

Tuvmarken møtte Austegard på en konferanse i Alta i fjor.

– Hun sa ja med en gang jeg spurte henne. Det var mer «når skal jeg komme»? Kjempeartig at hun tar seg tid, forteller Karin Tuvmarken. 

Kristin Myrmel har blitt pårørendes stemme, etter at hun ga ut boka «Alternativ X» i 2012. Her kommer hun med nyttige tips og informasjon til pårørende av rusmisbrukeren.

Kristin Myrmel holder foredrag på Scandic Hell mandag 12. september.

Kristin Myrmel holder foredrag på Scandic Hell mandag 12. september.


– Målgruppen for konferansen er fagpersoner innenfor helse- og omsorgstjeneste, skole og barnehage, NAV og pårørende til personer med rusproblem, sier informasjonskonsulent Ingunn Nesset.

Samtaletilbud

Årets konferanse er den fjerde i sitt slag i regi av N.K.S. Veiledningssenter for pårørende i Midt-Norge. Under fjorårets konferanse var det 130 påmeldte.

– Vi har to målsettinger med en slik konferanse: Det ene er å lage et godt tilbud som når en stor del av de som jobber med barn og ungdom, mens det andre er markedsføring av oss selv, sier Karin Tuvmarken.

Veiledningssenteret er inne i sitt sjette år i Stjørdal.

– Vi er et samtaletilbud. Det handler om å ta tilbake sjefsrollen over livet sitt. I løpet av ett år har vi mellom 500 og 600 samtaler, sier Tuvmarken.

Påmeldingsfristen til konferansen «Barndommen kommer ikke i reprise» går ut førstkommende fredag.

Ingunn Nesset (t.v.) og Karin Tuvmarken håper på god påmelding til dagskonferansen på Scandic Hell mandag 12. september. – Ta kontakt med oss for påmelding, sier de.
(Foto: Lars Sørnes)

Ingunn Nesset (t.v.) og Karin Tuvmarken håper på god påmelding til dagskonferansen på Scandic Hell mandag 12. september. – Ta kontakt med oss for påmelding, sier de. Foto: Lars Sørnes

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

- Nå må vi konsentrere oss om andre ting enn vindkraft

Ordføreren tar departementets vindkraft-nei til etterretning.

Lager håndballfest for 3.000

– Skal stjørdalingene oppleve håndballjentene må de raska på. Det er bare mellom 200 og 300 billetter igjen, sa Ove Grubba onsdag ettermiddag.

Byr på det beste av det beste fra NM i revy

Det blir garantert lystig stemning i Bruket når Kvitter-damene i oktober inviterer publikum på en helaften med revyperler fra Høylandet.

– Hvem kommer med det første bildet?

Det er mye tom veggplass mellom tv-skjermene på den nye sportsbaren i Stjørdal. Nå vil de gi stedet et mer sportspreg.