Mandag formiddag rykket det godt i fiskestanga til Christer Kristoffersen. Han sto med sin enhånds fluestang på valdet Fuldseth i Hegra.

– Jeg trodde aldri i verden jeg skulle få en laks på nesten 20 kilo, sier en opprømt laksefisker.

Stor jubel

Storlaksen ble sluppet ut igjen. Vekta ble regnet ut ved hjelp av målbånd.

– Den var 120 centimeter lang, noe som tilsvarer rundt 18 kilo. En fantastisk fin laks som var bred over ryggen, sier Kristoffersen.

Stjørdalingen fikk hjelp av kameraten Rikard. Begge jobber som guider ved Hembre gård.

– Rikard kom og hjalp meg. Laksen ble håvet inn etter cirka 20 minutter. Den var rund og kraftig, så det var en holden kar. Da den ble sluppet ut jublet vi som gale, sier Christer Kristoffersen.

Han synes naturligvis det var stort å få en skikkelig rugg på kroken.

– Vi hadde flaks som fikk den inn. Jeg har fisket her i 30 år, men aldri fått så stor laks i Stjørdalselva. Jeg synes det er helt supert at jeg fikk dratt den inn og slippe den ut igjen. Den ruset ikke av seg kreftene, sier Kristoffersen.

Han opplyser til Stjørdalens Blad at han tidligere i år fikk en laks på 20 kilo i Alta.

Den største veide laksen som er registrert på Laksebørsen i år, er 18 kilo. Den ble tatt av Ulf Olsson på valdet Nord-Kringen.

Fiskelykke på minister

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale besøkte Hembre gård i Hegra i dag, mandag. Der var det et miniseminar om villaksen og laksefisketurisme. Og Dale hadde fiskelykke.

– Ministeren fikk se bilde og video av storlaksen jeg fikk og ble veldig inspirert. Han fikk en hunnlaks på seks kilo som han slapp ut, sier Christer Kristoffersen.