Mannen i 30-årene ble et voldsoffer i slutten av april i år. Byturen endte med krangling og knuffing i matkøa utenfor Shell-stasjonen. Resultatet ble tre brudd i kjeven.

– Det går bra med meg, men jeg har fortsatt ingen følelse i kjeven. Jeg kjenner det er ekkelt å tygge hard mat, sier stjørdalsmannen.

Han har seks titanplater i munnen etter operasjonen. I hver plate er det åtte skruer.

Ny videogjennomgang

Påtalemyndigheten henla saken i mai på grunn av bevisets stilling. Stjørdalingen klaget på henleggelsen, og nå har Statsadvokaten gjenopptatt saken.

– Det var jo det jeg håpet på. Man kan ikke gjøre slikt ustraffet, sier han.

Stjørdalsmannen fortalte i Stjørdalens Blad i slutten av mai at situasjonen eskalerte etter knuffing og ukvemsord i matkøa. Han og en kamerat følte at de ble provosert. Videobildene fra overvåkningskameraet på stedet, viser at han etter hvert faller mot bakken.

– På vei ned får jeg et spark i hodet. Det vises godt. Men hvorfor jeg faller har jeg ikke noe godt svar på. Jeg var ikke overstadig beruset og var klar i hodet. Enten snublet jeg, eller så fikk jeg et slag fra siden, sa han til Stjørdalens Blad i mai.

Mannen ble liggende bevisstløs på bakken. Kjeven låste seg og det var mye blod.

Ifølge etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor, var det vanskelig å se hvor sparket traff på kroppen. Man kunne ikke med 100 prosent sikkerhet si at skadene fornærmede ble påført, kom fra selve sparket.

– Nå skal vi ha en ny gjennomgang av videobildene med mer teknisk utstyr. Videoen er mørk og uklar, og det er mye folk foran kameraet. Vi håper vi kan se mer av selve hendelsen, sier Annar Sparby.

En stjørdalsmann i 30-årene var siktet for forholdet. I avhør har han sagt at han ikke husker noen ting fra hendelsen, ifølge politiet.

Gratis advokathjelp

Advokat Thomas Lidal Jamne bistår stjørdalsmannen som ble skadet i voldshendelsen. Det gjør han kostnadsfritt.

– Jeg leste saken i Stjørdalens Blad, og for meg virket det urimelig at saken ble henlagt. Derfor skrev jeg på Facebook at hvis mannen tok kontakt med meg, så skulle jeg se på saken uten å ta betaling. På det tidspunktet visste jeg ikke hvem det var, sier Lidal Jamne.

Og stjørdalingen tok kontakt med advokaten.

– Jeg setter veldig stor pris på hjelpen jeg får. Han tar jo ikke ei krone for det. Skulle jeg engasjert en advokat selv, ville det kostet meg mye penger, sier han.

Lidal Jamne har bistått med gjennomgang av saksdokumenter. I tillegg supplerte han og skrev en mer utfyllende klage på henleggelsen.

– Jeg synes vedtaket framsto som urimelig, og jeg ville se om jeg kunne hjelpe. Jeg fant flere ting, i tillegg til videobildene, som talte for at henleggingsvedtaket var feil, mener Lidal Jamne.

– Det er ikke vanlig at advokater jobber gratis?

– Det er ikke første gang verken jeg eller andre advokater gjør slikt. En gang i blant, når saker engasjerer på en spesiell måte, så blir det gjort. Det har blant annet med sakstype å gjøre.

– Alvorlig sak

Etterforskningen i saken pågår for fullt. Det er fra før gjennomført avhør av flere vitner.

– Det er ingen tvil om at dette er en alvorlig sak, understreker etterforskningsleder Annar Sparby.

Statsadvokaten skal ha saken til ny gjennomgang i slutten av august. Da skal vedkommende vurdere om det blir tatt ut tiltale eller ikke.