– Da skal vi prøve å gjenskape noe av magien fra åpningsdagen for ett år siden, sier stjørdalsordfører Ivar Vigdenes.

Ordføreren medgir at åpningen av Stjørdals nye storstue for ett år siden, var det største han noen gang har vært med på i sin gjerning som ordfører. Over 1.500 personer er innom Kimen hver eneste dag i gjennomsnitt.

Nå vil han gjenta suksessen sammen med Jomar Ertsgaard som er enhetsleder og operativt ansvarlig for alt som foregår i Kimen. De inviterer alle stjørdalinger med på åpent hus og stor bursdagsfest i kulturhuset hele lørdagen.

Frode Alnæs som var en av artistene under åpningsfesten for ett år siden, sommer tilbake.

Ordføreren mener Kimen har innfridd alle forventninger han hadde til kulturhuset og vel så det.

Forandret stjørdalingene

– Vi liker å si at Kimen har forandret Stjørdal, men kulturhuset har betydd mye mer enn det. Jeg tror Kimen har forandret stjørdalingene, mener ordføreren.

Besøket i kulturhuset med bibliotek, kino, kirke og saler for alle typer arrangement har vært over all forventning.

– Aktivitetene i Kimen har ført til at folk i Stjørdal nå går mer ut enn før. Kimen bidrar til mer aktivitet i byen vår. Vi går ut på arrangement mer enn før, bruker tilbudene i Kimen. Alt øker, ikke bare aktivitetene i Kimen. Bruken av taxi øker, restaurantene får flere besøkende, handelen i Stjørdal øker, sier Vigdenes.

Han mener kulturhuset Kimen er en viktig motor i aktivitetsveksten som Stjørdal nå opplever. Det kommer av at Kimen har bidratt til å forandre stjørdalingene.

Hele lørdagen

Lørdag vil det foregå aktiviteter i kulturhuset hele dagen.

Det vil foregå noe på alle arenaene i huset hele tida, lover Jomar Ertsgaard. Det blir aktiviteter for hele familien både i Storsalen, Vektersalen, begge de mindre salene, kirka, kulturskolen, galleriet, amfiet inne i Kimen og scenen utenfor hele formiddagen. Aktører er blant andre elever fra stjørdals kommunale kulturskole, elever fra Ole Vig videregående, lokale korps, gruppa Fosseduren og mange andre.

– Vi prøver å legge til rette for at kulturlivet i Stjørdal får vise seg fram, sier Jomar Ertsgaard.

På kvelden blir det bursdagsfest for et voksent publikum i Kimen. Da selges det også forfriskninger til de som måtte ønske det. Derfor er aldersgrensa satt til 18 år på kveldsfesten.

Frode Alnæs og hans musikere vil spille i Storsalen. Jan Borge Band fra Stjørdal spiller norsk musikk i Vektersalen. i galleriet blir det gladjazz med Feetwarmers fra Trondheim.

– Her blir det noe for enhver smak, lover Jomar Ertsgaard.

Ordfører Ivar Vigdenes og enhetsleder Jomar Ertsgaard inviterer til storstilt bursdagsfeiring i Kimen hele lørdagen. Foto: Jan Erik Sundoy